產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有邊個懷孕媽咪好似我咁出到成面暗瘡呀?點算?

我而家10weeks多D, 但係前排無端端出左好多暗瘡呀,好慘,我仲要12月結婚,有咩方法醫好?

禁止訪問

Re: 有邊個懷孕媽咪好似我咁出到成面暗瘡呀?點算?

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

我記得之前陀亞仔時都係甘gar, 仲要個下巴甩皮+敏感, 攪到成個烏咀狗甘tim ar, 要到生左之後先好番law

大宅

嘩!生左先無粒粒?咪有排囉?

我成面都係,吾知點算, 吾敢照鏡呀, 男友問我洗吾洗睇醫生。

大宅

我岩岩有左都係成面出晒粒粒, 因為荷爾蒙既問題, 我果時就個個禮拜去做facial, 之後聽人講食燕窩都有效, 所以自己燉燕窩食, 朝朝食一spoon, 宜家6個月, d 粒粒都冇晒, 只係間中出一粒半粒既暗瘡仔..

大宅

嘔緊個陣我成個額頭勁生粒粒, 冇食熱氣野都冇用, 嘔完就冇啦, 應該係賀爾蒙影響
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

大宅

我本來都系有粒粒架,但系而家日日食燕窩,所以間中就出一粒半粒咁囉,但系我而家陀緊個系B女來~

大宅

唉!我仲慘呀!2月知道有左開始勁生暗瘡,隔4日就去做facil,生完好番又生睇二度,d印未退又有新暗瘡,差不多額頭,眉中,鼻兩邊,咀角都生過,後來3月知道係宮外孕,自動流產!
經過中醫調理,生小左但都有生同仲有印,到6月又bingo左,咁d暗瘡又黎探我啦!生到而家10月都仲生緊,足足生到8個月,我塊面已經不似人形,呢8個月我都唔想見人,街都唔想出,返到公司,都唔敢正面望d同事,向屋企我都唔敢正面望住老公,奶奶,就算搽粉都掩蓋唔到,搽完粉睇日重生得多.....
我都唔知要挨到幾時先可以抬起頭做人,每天淨係想快d收工盡快返到屋企食完飯返房唔好見到人(因為我老公要1點多才收工),由2月到而家我都從未真正開心過(除左照超音波的時 侯) :-(

大宅

唉~你地淨係生暗瘡都已經好我好多喇...我直情爛面呀... :-( :-( :-( 而家我差唔多13weeks,塊面已經爛左成2個月,有時一舊舊咁腫、有時一撻撻咁紅、有時又好鬼痕...做facial同食燕窩都無用.....天呀..... :-( :-( :-(
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

伯爵府

我初初都有架,成面都係,仲要謝完又生...不過到12w之後又無哂事,仲突然滑哂

大宅

susanpang

我都希望好似你咁, 生到過左12 weeks無事,我而家都無咩方法補救呀, 只係戒牛同煎炸野咋。希望快D謝啦。

大宅

哈哈~~~係我陀bb三個月內都生好多暗瘡架,我有用3M暗瘡貼架,打後到而家都無再生

你放心啦,過度期之嘛

別墅

我一開始好勁, 依家好左小小, 唔知係唔係因而我小左飲奶,因為我對奶敏感.

複式洋房

我而家26week, 塊面都係成日生暗瘡啦, 我由一有左就勁生暗瘡, 到左而家個情況叫做好小小, 不過好返d印又要好耐先褪返, 唉......我諗要到生左bb先會好啦~

大宅

係啦,人人吾同, 我吾知生到幾時先吾好再生呀,好肉酸呀, 又就來擺酒都遮吾晒咁多啦。又吾係一兩粒。 :-(

大宅

我之前有左之後都係咁呀, 到左5個月左右就冇左d暗瘡啦!

別墅

咁我係最慘啦.....

未有之前..面光肉滑..

有左就係咁生暗瘡係個鼻度..做左大鼻b....

之後下巴....額頭...心口....

以前生左就冇事....

點知都係繼續生....

唉....好樣衰呀!!!

男爵府

我記得之前陀亞仔時都係甘gar

別墅

我陀2個都係仔, 都係出到成面係 :-( :-( 陀仔會出多o的架

大宅

我有左2個月開始變樣,塊面生好多粒粒,好多油,個鼻又大左,總之一個字"丑"!
搞到朋友親戚都估我呢胎係仔仔,點知照完超聲波個結果爆冷哦.
http://hk.myblog.yahoo.com/jessie-bb

首頁

尾頁

跳至