自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 今日係我同老公結婚10週年

麟媽媽 寫道:
多謝晒各位既祝福!
剛剛係公司收到一札花,
係同我結婚時個花球同一色的蕙蘭,
收到真係眼濕濕….好感動。

嘩!
麟爸爸,你係得既!
唔該你得閒過兩招俾睡駙馬!

男爵府

真係公喜晒呀,你老公都好識做,不過你仔仔仲叻~

男爵府

HoW,

公喜定你先~

水晶宮

畀面勳章

[size=xx-small]點解冇人對我做呢d野既?!
麟媽媽 寫道:
多謝晒各位既祝福!
剛剛係公司收到一札花,
係同我結婚時個花球同一色的蕙蘭,
收到真係眼濕濕….好感動。

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

ha8mo,

你講得無錯!我正正係97年買樓,
落左差不多40萬訂,
之後成個香港經濟大瀉,
我同老公要上會前,同時比公司redundant,
當時仲生埋亞仔得2個月大!
嘩!真係慘過粵語長片!!
我地買既樓因為無入息證明要撻訂,
40 萬就咁落左咸水海!!
當時,真係喊得一句句,
但塞翁失馬,如果唔撻訂,屎得仲慘囉!
十年過去,老公同我都收入穩定,生活總算愉快!
不過,人總有得有失,經歷過唔好,
但得到家人朋友既支持同關懷,錢都買唔到!
當年,有一位好友,佢知我地有困難都唔會開口,
佢竟然寄左張幾萬蚊既支票比我地,
我見到既時候,真係淚流滿面,真係雪中送炭…..
而家張cheque 我地都仲keep 住,無cash 到,
呢10 年一定得多過失,樂多過苦。

ha8mo 寫道:
諗諗下
如果係1996年頭買樓結婚既人
哩十年都捱得幾辛苦

大宅

恭喜麟媽媽

[quote]
ha8mo 寫道:
諗諗下
如果係1996年頭買樓結婚既人
哩十年都捱得幾辛苦

我都係甘上下結婚, 我地呢一批人結婚買樓, 都係負資產, 真係捱得幾辛苦. 不過總算健健康康, 平平安安一起渡過. 又算托賴.
喜歡的金句:
己所不欲.勿施於人
世界本來就不公平,但快樂卻是公平的,只要你知足.
一個人的快樂, 不是因為他擁有得多, 而是因為他計較得少

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Magmagyau,

我地同一日結婚,嗰日真係好日子?
我地無擇日架!我地是但一日,
我地父母都唔信呢D 野,任我地既。
我記得結婚前幾日仲大大雨,
到結婚嗰日便放晴,真係感恩!
你琴日去左邊?開心嗎?
我都祝你同老公開開心心,
一齊仲有好多、好多個10 年!!

magmagyau 寫道:
十年前既今日真係好日子...我同老公都係今日結婚十週年

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

HoW,

過幾日到你Sweet...Sweet...
我都祝你兩開開心心,白頭到老,
只要互相體諒,多欣賞對方,
個個都可以做到「執子之手,與子皆老」。

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

麟媽媽, 換
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

麟媽媽,

Happy Anniversary! Congratulations!

Wish you and your hubby to have many happy years to come!

Mine is 7th anniversary this year. Time really flies!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

佢係我其中一隻貓少,
佢叫做Obi 呀!

[quote]
fungwongphie 寫道:
麟媽媽, 換

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

麟媽媽 寫道:
當年,有一位好友,佢知我地有困難都唔會開口,
佢竟然寄左張幾萬蚊既支票比我地

麟媽媽,

Congratulation on your 10th wedding anniversary!
You are so lucky got this good friend!
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

monkey妹,

我真係好開心,因為我地有好多好朋友,
我地有困難時,好多個朋友都自動開口,
我地撻訂、失業仲有個BB,真係慘過「梁天來」!
朋友唔會係呢個時候走左去,
反而人人都想幫手,真係「受人恩果千年記」,
所以而家,我最熱心幫朋友手,唔望有回報的。

麟媽媽,

Congratulation on your 10th wedding anniversary!
You are so lucky got this good friend!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

麟媽媽 寫道:
我最熱心幫朋友手,唔望有回報的。

麟媽媽,

施比受更為有福!
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

大宅

麟媽媽,
Congratulation!!!!! I seldom come to this forum, I almost missed your big day! Your hubby has done everything he should, we don't need to remind him anything la! Same bouquet?! How romantic. I bet my hubby won't do it We didn't give you any cheque bor.... Let me guess who he is. Enjoy your candle light dinner tonight!

男爵府

恭喜呀, 恭喜呀!!

大宅

恭喜晒

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Jsmami,

Thank you! Your hubby sent SMS to my hubby yesterday already! So it's your turn in the coming December.
We suppose to go to the peak last night but it started raining, sigh.... So we went for buffet at a hotel, haha.
The one who sent us the cheque? You know him, one of the 7 brothers la.

BTW, your husband has called my husband at that time, what he said was "老細,掂唔掂?多我無幾萬蚊都有,你有用開聲。" We both really appreciated.... thanks.

Jsmami 寫道:
麟媽媽,
Congratulation!!!!! I seldom come to this forum, I almost missed your big day! Your hubby has done everything he should, we don't need to remind him anything la! Same bouquet?! How romantic. I bet my hubby won't do it We didn't give you any cheque bor.... Let me guess who he is. Enjoy your candle light dinner tonight!

首頁

尾頁

跳至