產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有左可唔以食冬蟲夏草, 好吾好呀?

some 陪月said 有左食冬蟲夏草 is very good, the baby will become very healthy, not easy to get sick after birth...

any idea to share?

男爵府

Re: 有左可唔以食冬蟲夏草, 好吾好呀?

我8個月開始食
因你未生食benefit埋bb tim
我依家一星期食2-3次
因冬蟲夏草補而不燥
同埋可增強你同bb既抵抗力

但唔好用雞用瘦肉"敦"
同埋"己子"落少d或唔落都得
加d 圓肉清甜d嫁

別墅

some said eat 冬蟲夏草 starting 4 months pregnant, will that be too earlier ??

男爵府

好似係後期d食嫁
你依家幾多個月呀?

子爵府

唔用雞肉同瘦肉燉, 咁加咩落去燉, 清燉?
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

男爵府

我係話唔好用雞, 要用瘦肉呀
sorry 少左個豆號..
d人話雞燥d喎

我就擺10幾條冬虫草 + 淮山+圓肉+瘦肉 +4碗水
燉3個鐘
岩岩出黎得番一碗

有d人放埋"己子"
但我咁後期d人話食太多"己子"bb出世會黃

大宅

可以用雞肉同瘦肉燉,燉完”筆”起d湯另外再同蟲草燉過.
mycathy 寫道:
唔用雞肉同瘦肉燉, 咁加咩落去燉, 清燉?

子爵府

thank you, 因為我前兩日啱啱用瘦肉燉左, 我仲以為瘦肉都唔得添, hehe
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

別墅

Geemama 寫道:
好似係後期d食嫁
你依家幾多個月呀?

I'm 12 weeks only...

首頁

尾頁

跳至