自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問老公帶飯番工,你地會煮咩比佢呢?

我唔知煮咩好呀,比d意見呀

伯爵府

Re: 請問老公帶飯番工,你地會煮咩比佢呢?

你平時煮開d乜比佢食

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

mame_susanne 寫道:

其實無乜所為架...有菜有肉就ok

係囉...我都係咁架咋... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

大宅

咁你地有無人比魚佢ka??而且d菜番叮咪好老囉

男爵府

我都想知通常帶咩菜,D菜係咪一定會黃晒 我都打算準備愛心飯盒比c6,都唔知帶唔帶菜好..

大宅

我同我老公都係帶飯返公司一齊食, 初初都好有心思朝早特登早d起身整送, 而家......咪夜晚食咩第日咪拎d咩番去食囉 不過如果你帶菜的話就唔好整咁熟, 拖一拖水就得, 唔係用微波爐番叮完就好難食嫁喇

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

你老公就乖啦肯帶飯。你可以煮蒸肉餅、煎或蒸魚、瑞士雞翼、咖喱薯仔雞翼、炒椰菜、苦瓜炒牛/豬肉、炒青瓜、西蘭花炒牛肉/鮮魷、蠔油汶冬瓜豆卜火腩、吞拿魚白汁意粉、肉醬意粉、炒公仔麪、薯容、黑椒牛柳粒、西炒鈑......仲有好多架!最緊要均

大宅

momo thank you 

男爵府

好媽媽勳章

家常便飯囉

複式洋房

留魚咪會好腥囉!我老公既公司仲衰到無微波爐,所以每日佢都要帶保暖壺返工。
ying媽 寫道:
咁你地有無人比魚佢ka??而且d菜番叮咪好老囉

大宅

自己好想好想煮飯比老公帶番工食,奈何佢公司無微波爐 :-(

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

肉餅、雞翼、牛扒、豬扒都唔錯!或者煮D瓜!比起菜會襟擺D!!

首頁

尾頁

跳至