跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

同印印續約, 請問有無好agency介紹

如題.

想搵間信得過&手續費合理既agency? 請問大埔區有無好介紹?

Thanks.

男爵府

Re: 同印印續約, 請問有無好agency介紹

I need to do the same too. I called the agency (in Shatin) that i used before and they will charge the employer $2500 and the maid $340. If anyone knows an agency that can do cheaper please share, thanks!

大宅

Yours is quite cheap!

Stockinette 寫道:
I need to do the same too. I called the agency (in Shatin) that i used before and they will charge the employer $2500 and the maid $340. If anyone knows an agency that can do cheaper please share, thanks!
熙熙&樂樂媽咪

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Stockinette 寫道:

即係total $2840? 咦~~咁我本身用開個agency都唔貴喎, 佢charge我$2800. 不過間agency係香港, 我想睇下大埔有無, 攪手續都方便d.

大宅

2019勳章

我都想請工人, 大埔區有無好agency介紹?

男爵府

2019勳章

在大埔我未正式用過邊間agency,
但有間好耐的叫"馬太菲庸",在大埔廣場同火車站都有分店,
上次我想唔要個bun,申請左個印(在第2間公司),
到後來我想要番阿bun,當時印印的文件己批晒,果間agency話唔可以咁樣,一定要我要個印。
我問左好多人(bun bun,朋友,同事,agency...)都無人可教到我點做,後來問到"馬太菲庸",佢地好詳細咁解釋比我聽,
仲教我要點做,會用幾多錢咁,叫我自己同bun bun搞,
教我不用經agency,而佢地同我講咁耐,無收過我錢,
無叫我幫襯佢地,佢地仲話有問題可再問佢地。
我唔知佢地收幾錢,但我好欣賞佢地囉

男爵府

kfwong 寫道:
在大埔我未正式用過邊間agency,
但有間好耐的叫"馬太菲庸",在大埔廣場同火車站都有分店,
上次我想唔要個bun,申請左個印(在第2間公司),
到後來我想要番阿bun,當時印印的文件己批晒,果間agency話唔可以咁樣,一定要我要個印。
我問左好多人(bun bun,朋友,同事,agency...)都無人可教到我點做,後來問到"馬太菲庸",佢地好詳細咁解釋比我聽,
仲教我要點做,會用幾多錢咁,叫我自己同bun bun搞,
教我不用經agency,而佢地同我講咁耐,無收過我錢,
無叫我幫襯佢地,佢地仲話有問題可再問佢地。
我唔知佢地收幾錢,但我好欣賞佢地囉

火車站嗰間已經摺埋LA.

男爵府

我最近都搞印印續約,格完價後,終於幫趁左至尊,喺街市附近,係地舖.佢收僱主2000,工人340,另500驗身(在上水).我就係貪佢算平同近,可隨時做follow-up.

大宅

不要去翠屏既華校agency

複式洋房

我想問下出名D agency係咪d工人質素好D? 如果我係大埔找agency同沙田或中環區有無分別?

大宅

工人既本性就應該很難保證,但做事及處事既訓練就應該會好好多.碰碰運氣啦!

民房

點解? 剛剛幫襯

大宅

我同印印續約經”利達”,係大埔墟周生生對面,係朋友介入,佢地係兩姊妹,好好人,你地話收工人$340個間應該係至尊,我呢間好似都係$2500,但只需帶工人到火車站,佢地會帶工人去入境處,而且包一次驗身,都係佢地帶去,對於我地就好方便,約兩個半日就ok.

首頁

尾頁

跳至