跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

有冇bb最近咳咳同流鼻水?

男爵府

Re: 有冇bb最近咳咳同流鼻水?

ricebear,
我bb係鼻敏感, 所以都會流鼻水, 而形成鼻水倒流入氣管攪到咳咳, 又係食藥時就ok, 唔食藥就黎料咁囉.

大宅

我野左d傷風俾阿仔...咁佢咪 gur gur gur 咁囉...倒流/塞住時就咳2聲...
今次我就冇同佢睇e生, 因為又唔係嚴重果隻
e生最多咪又係叫我墊高佢個頭訓...
2子之母

男爵府

我一家4口都輪住病晒!我&兩個女病左大半個月,而家算係好得七七八八!但就輪到我老公病...但就唔明我屋企成屋菌,個工人居然又無俾我o地野到wor! 真強!!!
angie而家都仲有乞次+流鼻涕+小小咳!一打乞次就有兩大條鼻涕吊左o係個鼻下面,好...

大宅

bb 星期六先睇完醫生, 好彩無發燒只係流鼻涕, 今日好好多.
;-)

大宅

我一家3口都係病晒!...但屋企個工人都係一樣無俾我o地野到! 勁阿!

阿b 流鼻水好慘 鼻塞訓吾著...成晚隔一粒鐘就起一次身 :-(

今朝去完睇醫生 食左藥就大昏迷=.=
但係藥力過左就都係有鼻水
希望佢快d打低d病菌啦

別墅

我女都係, 流鼻水, 而家都有幾聲咳, 今日會去睇多一次醫生, 睇見佢食葯, 就心痛, 佢好爭扎, 我好難先同佢食完一次葯, 仲要有時嘔番出來, 真係...... :-(

我都希望佢快些好番啦!!!

係啦, 我想問下通常傷風同咳, 葯水係乜野色架

男爵府

cupnoodle 寫道:
...係啦, 我想問下通常傷風同咳, 葯水係乜野色架

間間藥廠出都唔同喎~ 有時我話比醫生聽大仔唔多肯食藥, 醫生就問阿仔有無顏色o既preference, 我估有時d藥都係o係診所到溝的.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至