夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

點講先令到Daddy知道他缺乏親子關係,而又唔傷感情

我老公自認最叻就係"知人善用",所以請左工人之後佢就好少有以下工作:換片、開奶、沖涼、湊BB(扭計時)等等......

我試過同佢講要多D親子,佢重鬧返我轉頭,話佢每日係公司用cam睇實個仔,個仔幾時要抱幾時係要食奶佢好清潔。

但其實一般來講每次佢抱個仔不出5分鐘個仔就喊,甚至我抱住BB佢去錫個仔,BB會擰開個頭仔,我個仔而定家先8個月多,E個情況好早就出現,佢係都唔覺得自己有問題,之前試過有一段時間我沖涼之後出來實見到工人湊緊BB。(因佢湊唔掂)

而家BB唔鐘意佢抱,佢就講埋D"灰"氣說話!
借問聲我可以用咩方法令Daddy知道佢自己有問題而唔係個仔啦????????????

別墅

Re: 點講先令到Daddy知道他缺乏親子關係,而又唔傷感情

平心而論, 你老公錫唔錫個仔先? 關唔關心?

有d男人係唔識同bb相處, 會覺得佢也咩都唔識, 一舊飯, 冇厘反應. 要到細路仔大左, 識同daddy玩, 可以一齊踢波, 打機, 老豆先識同呢種年齡既小朋友相處. 佢唔鐘意湊仔, 都可以理解. 鐘意湊仔既男人畢竟又有幾多?

你留意下佢係咪呢種. 如果佢都好關心個仔, 就唔好迫佢, 或埋怨佢,(男人永遠都唔及阿媽果種無微不至, 牽腸掛肚) 不妨引導下佢, 製造機會囉.

複式洋房

Re: 點講先令到Daddy知道他缺乏親子關係,而又唔傷感情

Thanks !

佢其實好鬼緊張bb,但佢唔會放棄睇電視,整車等等D時間去陪BB,只會交低比我,而每星期六下午都會去個朋友車房搞下自己架車,有時我地就留係屋企,有時就放低等我地行街之後再接返。
最緊要係BB都唔鐘意佢"痴"埋利,我有時會叫佢同bb沖涼啦......佢就未必會做,留比工人沖,如果放假我都會同bb沖涼.

其實我唔係o甘鐘意比工人湊,怕bb跟工人多過跟我。

我老公比較大男人.......所以唔知點講先至順..........最最最緊要係佢唔覺得有問題嗎 ??????????

:-( :-(

子爵府

好媽媽勳章

其實bb大大下...就會跟多d人...而且好多男人...返工辛苦...放工就會想休息下...你可以係你老公放假既時候...一家幾口出去公園玩...影相...如果你同佢講...你缺乏左親子關係...你老公會唔開心...試下主動搵一d節目...一齊去玩...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

[quote]
KimiKimi 寫道:
Thanks !

佢其實好鬼緊張bb,但佢唔會放棄睇電視,整車等等D時間去陪BB,只會交低比我,而每星期六下午都會去個朋友車房搞下自己架車,有時我地就留係屋企,有時就放低等我地行街之後再接返。
最緊要係BB都唔鐘意佢"痴"埋利,我有時會叫佢同bb沖涼啦......佢就未必會做,留比工人沖,如果放假我都會同bb沖涼.

好多男人未必識點樣同bb沖涼架 , 佢地既心態有d驚因為自己粗魯而不自覺地整親bb添 , 所以你試吓用其他親子方法,
不用太心急 , bb大d , 兩父子/父女自然會玩埋一齊的

首頁

尾頁

跳至
熱門主題