懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

健康院好似變咗唔係香港人的地方!

今日同個女去打針......周圍都係多國語言..........唉!!
數來數去, 都唔知有無十個香港人!! 好擔心將來.......

侯爵府

Re: 健康院好似變咗唔係香港人的地方!

我都覺
我家有隻曳曳豬

大宅

agree :evil:

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

唔係掛~
乜唔係d大陸女人生完
會返大陸架咩?

珍珠宮

totally agree

贊育 (西盤營) is better, at least have 鬼佬, and more like in hk, but then I go to the Shatin one, wow.... i thought i went to China

別墅

haha ~~ 多左d巴基斯坦,尼泊爾.......但我上次去真係好多人,排隊登記都要10幾分鐘,等見醫生都聽到附近d媽咪講ga係佢地的語言,我諗客家、潮州之類掛~!!

男爵府

雪~bb 寫道:
唔係掛~
乜唔係d大陸女人生完
會返大陸架咩?

兩公婆放到成枱都係大陸証件係度大大聲用佢哋的方言來講嘢呀!!
有D又叫人哋姑娘影印, 姑娘即話呢度無得影!!
有D著住"開浪褲"打出個pat四圍走!!
天呀~~~~~~~~~~

佢哋個B打針免費架!!

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

咩話??????著開浪褲......而家咩野世界呀!?
香港醫療機構唔係service香港人既咩, 幾時變左聯合國架~

瑪瑙宮

好媽媽勳章

完全同意,今早去完好多是大陸人等打針 !
我想好多香港媽咪不在健康院打針,反而大陸人會在健康院打針及 fllw cases lor !!

我們交稅仲要益了他們,太唔公平啦 !!

大宅

係呀,我次次去都係咁,好討厭!!!佢地有好多都有個細ge肚入面仲有個,佢地又唔教d細ge~嘈到死又冇禮貌....唉.搞到hk唔知似乜.............好心佢地上番大陸生啦

子爵府

唉..一講起大6女人就火都黎.......
遲幾日仲要帶個b去健康院.....咁即係叫我番大6la..
黎hk生b又唔做野攞綜援o既女士....真係地理露媚!!!!!!!!!!!!!! :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:
兩個都係我心肝定>3<

大宅

Re: 健康院好似變?唔係香港人的地方!

依家去健康院真係十足返左大陸咁,我?過佢地會專誠落黎打針唔執輸架。

果次我帶仔仔去做4yrs視力驗查,仔仔係健康院果D玩具屋仔玩,裡面仲有兩個細路,佢地兩個竟然都係操流利普通話,我真係以為自己去左深圳健康院∼

複式洋房

屯門果間健康院都有好多大6女人,
十個有七八個都係大6人, 成日響到嘈嘈閉...

大宅

同意十個去健康院有八個係大陸人, 真係好多大陸人來香港生仔, 香港政府政策攪成咁, 令香港人的下一代慢慢變成大陸人

男爵府

元朗健康院除

男爵府

香港政府做唔到野!!政府無能~~

別墅

fiti ,

"地理露媚"

真係譯得好鬼搞o野

男爵府

一諗到自己D仔女將會要面對佢哋。。。。。。。唉!!

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

係呀 ! 去健康院d人全部都唔講廣東話 , 但係又唔係國語wor , 都唔知咩人黎嘅 .....
去到好似得我一個香港人 , d人眼望望咁 ....

首頁

尾頁

跳至