跳至

首頁

尾頁

別墅

9月份o既媽咪, 有無諗過再生bb

你o地有無諗過再生多個bb, 如果有, 諗住幾時再生呢 ? 自從生完bb之後, 每逢係街見到o的大肚媽咪, 都好回味陀緊阿b時o既日子, 覺得好溫馨, 之前未生都無o甘強烈o既感覺, 你o地有無呢種感覺呢 ?

大宅

Re: 9月份o既媽咪, 有無諗過再生bb

原本計劃等BB歲半先再要第二個,
生完之後見到個B咁可愛唔係好捨得生第二個
所以到時先再諗, 如果係生, 諗住30歲前生埋佢

大宅

我都係一見到大肚婆就好懷念自己大肚既日子,仲會覺得佢o地好偉大,好明瞭佢o地既苦況。

我會生第2個…應該係話我" 必 需 "生第2個,因為我呢個係女,我個古老福建99+69已經開口叫我o地快D追個仔la!
如果係既話,我打算過多年半2年先,因為呢胎係我開刀生。

但講真,呢一刻我心裡只有個女,追多個都係遲D先算la。

別墅

我都會生多個....一年後即黎

但我驚到時會唔知照顧得邊個...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都會生多個架,有兄弟姊妹開心d,對小朋友成長都好d!希望2-3年內生第二個la,唔想太大年紀先再生第二個,因為今年已經29歲lu!
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

大宅

BigPig阿花,

唔怕la !我都30 la !

BigPig阿花 寫道:
我都會生多個架,有兄弟姊妹開心d,對小朋友成長都好d!希望2-3年內生第二個la,唔想太大年紀先再生第二個,因為今年已經29歲lu!

大宅

我唔諗囉~呢胎乜都試過~糖尿食餐~穿水催生又插尿喉~又吊鹽水又糖水~乜都齊~怕左

別墅

如果可以O既話, 我想出年就生第二個, 因為我已經係高齡

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

covermark

不過有心要多個真係唔好咁遲呀!因為我個朋友33歲多d時想要bb,結果差不多成年先有,佢早我3個月生,但無論馱bb同生bb都辛苦好多wor!所以佢成日同人講有仔襯嫰生呢!he he.....
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

別墅

我都想在兩年內生多一個, 但今胎已是高齢產婦, 又是開刀生, 有d怕 !

複式洋房

未生之前都打算生兩個, 一仔一女嘛!! 希望啦!! 咁打算起2008年鼠年再生, 但生完後, 好辛苦, 所以呢...再諗吓先, 不過我份人好善忘, 遲啲忘記咗, 應該就無嘢會再嚟過!! 哈~

大宅

我未生前都係咁諗, 但係而家就要諗下先, 因為真係要考慮下經濟呀

1 mon 10lbs 9oz

10wk4d 4.6cm                 2yr9mons 95cm
11wk5d 4.7cm
20wk6d 494g
29wk1d 1.48kg
37wk5d 2.97kg

等待驗證會員

我會再生的,因為我想生個女,結咗婚之後發覺我媽咪係會多咗個仔(我老公),所以我會再生,仲決定生多兩個呢!係咪好傻? :lol:

別墅

嘩, 會好熱鬧

lampopo 寫道:
我會再生的,因為我想生個女,結咗婚之後發覺我媽咪係會多咗個仔(我老公),所以我會再生,仲決定生多兩個呢!係咪好傻? :lol:

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

有諗過,不過一定要中六合彩頭獎,有幾千萬係手先會實行.
依家大小魔怪攪攪震已經夠喇
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

本來係未生呢個之前,已經打算3.4個月之後就再順其自然地做人了,但係生完之後...到而家我都仲係好驚呀!甚至產後檢查我都唔敢去做呀...我驚得咁緊要,有朋友叫我去睇醫生tim呀...

大宅

你地真係勇,雖然真係好鐘意個女,覺得辛苦生完都好值得,但懷孕同生產o既過程咁辛苦,覺得俾老公搵笨=.= 所以呢一刻我唔覺得我會再生了!!

首頁

尾頁

跳至