跳至

首頁

尾頁

大宅

戒片行動

有個同事問我點解仲唔同個b戒片, 佢話佢兩個細路8個月已經開始戒 係好易架wor 我梗係覺得佢誇張啦

但係, 都可以諗諗...

你地打算幾時開始呀

男爵府

Re: 戒片行動

我會等佢順其自然~
歲半左右才慢慢教佢坐痰罐~
因有研究話...
太早要佢戒片...會無咁好...
可能會增加了bb的壓力~
等到佢地大概歲半...
佢地既忍便肌肉開始成熟...
就會自然地可以忍到~

大宅

我都打算係歲半開始~因為想佢兩歲前戎到~因為我打算出年足兩歲就比佢返學~唔想佢向學校仲要用片片!
寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

子爵府

歲半左右差唔多la~~

siuyi 寫道:
我會等佢順其自然~
歲半左右才慢慢教佢坐痰罐~
因有研究話...
太早要佢戒片...會無咁好...
可能會增加了bb的壓力~
等到佢地大概歲半...
佢地既忍便肌肉開始成熟...
就會自然地可以忍到~

子爵府

其實由浩揚仔 3 個月大開始, 已經定時同佢去廁所.
而家都會. 但又唔會唔著片囉.
片濕就換, 唔濕就著返.

一日用 3-4 條左右啦
夜晚如果浩揚去左便便先訓, 可以全夜唔濕片架.

男爵府

浩揚仔又幾叻叻喎~可以定時便便...
小方包就唔係太定時...
好難因呀~

大宅

我個女一出世99就開始教佢去廁所...但後來比工人照顧同而家返托兒所...所以只係識朝朝便便炸...間中扭計都唔便架...

不過太細個介片片會唔會唔係咁好呢?
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

大宅

捁湯仔同小方包同一日出世架? 一齊一歲喎!!!!!!
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我阿仔由細到大都係比婆婆揍, 婆婆會"抖"佢痾唔唔, 夏天婆婆唔想bb個pat pat "葉"到紅哂, 就會定時"抖"佢痾尿尿唔穿片. 而家阿仔瞓晏覺時都唔使用片, 佢急就會起身, 痾完又瞓返. :lol:

子爵府

浩揚仔都係, 急會醒, 去完又會訓返.
但, 我地怕麻煩, 都會著返片, 唔想整濕 d 地方.
同埋, 間中唔得閒, 就會唔記得同佢去.

[quote]
小黑咪 寫道:
我阿仔由細到大都係比婆婆揍, 婆婆會"抖"佢痾唔唔, 夏天婆婆唔想bb個pat pat "葉"到紅哂, 就會定時"抖"佢痾尿尿唔穿片. 而家阿仔

複式洋房

Marcus麻麻湊佢大孫時日日定時抽佢ngng,好work!
所以佢想向Marcus仔重施故技,但吾work,大少爺鐘意幾時ngng就ngng!:tongue:

有時見到D signal(如放屁、面仔紅好似出緊力"發功"咁)咪抽佢ngng,吾使成patpat都係!

Marcus仔只比3分鐘我地,如times up但大少爺末係時候方便,就開始周身郁!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有時我地唔記得帶阿仔痾殊殊, 佢急得緊要都會賴架, 不過佢會痾少少先, 唔敢痾得多, 如果d大人唔醒冇發覺呢, 佢就痾到成地都係架喇

yau_grace 寫道:
浩揚仔都係, 急會醒, 去完又會訓返.
但, 我地怕麻煩, 都會著返片, 唔想整濕 d 地方.
同埋, 間中唔得閒, 就會唔記得同佢去.

首頁

尾頁

跳至