跳至

首頁

尾頁

大宅

搵定兒科 & 夜診

可能 bb 六個月大開始出街會容易生病, 咁你地會去政府醫定睇私家兒科醫生? 想搵定個好既兒科醫生 & 夜診醫生, TKO 有冇好介紹?

別墅

Re: 搵定兒科 & 夜診

Gigi 已經有睇開一個家庭醫生係佐敦, 夜診就應該會去法國醫院因為都唔係好貴 約 200-300一次

大宅

點解我這個 post 只得 gabrielmw 回應, 但 D_may 既 '有冇好

大宅

如果 bb 夜晚發高燒唔舒服, 我會去私家醫院"養和醫院, 每次都係$270, 都唔算貴, 另外我睇開一個兒科醫生幾好, 不過係香港仔, 好鬼細心有耐性, $260一次

大宅

2019勳章

上次恆恆夜晚發高燒, 我哋就第一時間帶左佢去浸會, 原本咪住搵番睇開果個兒科醫生, 但可能係中秋節關係, 個兒科醫生唔得閒返醫院, 所以都係得個當值醫生, 最後塞肛走得, 而當晚既診金係$328, 都唔算貴. 至於兒科醫生, 我恆恆就睇過兩個, 一個係佐敦, 另一個係銅鑼灣, 有興趣搵定資料, 就pm我啦!!

大宅

我都有睇個一個兒科係銅鑼灣,都幾好,每次$300,

大宅

沙田區有冇人有好介紹呀?
搵定都要啦, 我當然希望佢唔駛見醫生住啦~~
我個囡仲有2日6個月大, 昨晚起有少少乞嚏&鼻水,
又唔肯飲奶, 好擔心呀....
最衰係連我都唔舒服, 都唔知係咪我傳染俾佢 :-(

大宅

regine

5好咁 ,我自己就認同gabrielmw la........because我old boss以前都係半夜有d咩事幹都係去咗法國c咗先,and then再搵返d c開ge doctor再睇咁,我諗如果我自己都會係咁做law.........我e+個boss有個相熟ge 兒科doctor介紹咗比我.......but佢响cwb,我哋思蘊b就重未睇過佢,but我boss ~ 1家所有細路仔(1x個)都係c佢..........每次約$300到.........

[quote]
reginefhk 寫道:
點解我這個 post 只得 gabrielmw 回應, 但 D_may 既 '有冇好

洋房

regine,

唔洗激動, 我理發表先. . 最近囡囡響tko睇個e生, 都ok&靚仔. 佢應診時間 mon to sat (8:30am to 1:00pm/3:30pm to 8:30pm), sun & p.h. (9:00am to 1:00pm/4:00pm to 8:00pm). 都箅勤力ga. 如你要資料. 找我啦.

別墅

Nicole 已經有睇開一個兒科醫生係佐敦, 夜診就應該會去浸會醫院因為近屋企同 Nicole 响嗰到出生.

別墅

reginefhk,
我都未搵定夜診醫生, 我在青衣, 大家有冇介紹 ?
仲有我自己睇開果個在佐敦, 我由細睇大, 所以樂樂都係睇佢, 睇過2次, 咳和濕疹, 要就pm我.
但我上次就問定醫生攞退燒藥, 佢話可放3個月, 要來看門口, 如果半夜突然發燒可以食左先.. 你地會會有藥看門口?

大宅

reginefhk :

5好咁la, 咁我囡囡病緊ma, 所以d媽咪先比料我先姐, 另外多謝你介紹個醫生比我,昨晚同囡囡睇完佢,已經好番好多la,已經無mug點咳, 係仲有流鼻涕同埋少少鼻塞law, 佢病

別墅

上次我bb夜晚發燒,我就同佢去佐浸會,因為夜,所以只有當值醫生在場, 我同醫生講,我有感冒可能已傳染了bb,bb亦有d咳和鼻水,但佢只係比佐d退燒水和塞肛(仲要自己cut一半,咁硬都唔知點cut )

可能我病到濛濛地,回家才醒起,發燒只係一個先兆,不是一個病,係身體響起警號,我們被細菌或病毒侵襲,如遇發燒,應找出原因,對症下藥,但係佢只係比佐退燒藥 後來只好第日再睇過醫生la...浸會咁出名都咁'流',我緊係唔介紹比你地la...

話時話, 我bb已經轉佐2個兒科醫生,又食佐6支喉'早'散,都未好(咳/鼻水/啖),有冇好醫生介紹,最好就平d,好睇開要成320一次,再咁睇落去,病果個係我呀 (荷包幹硬化) :-(

大宅

可晴媽咪
咁我個兒科平過你喎! 小慈又係乞嚏咳, 醫生俾左3支藥水仲俾埋塞肛藥都係收$210! 不過佢係沙田, 好似都幾多人睇佢, 要資料就 pm我啦

別墅

可晴媽咪,

Gigi睇開個醫生係佐敦恒成大廈..每次都係200樓下, 仲會打比你follow up BB的情況, 你可以考慮 我PM 個醫生資料比你

別墅

regine,joanne & gabrielmw
thank you :lol:

民房

我個大女上次肚痾

首頁

尾頁

跳至