夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Deleted

Deleted

伯爵府

好媽媽勳章

Re: c6冇登出email 我應否診機發難?

其實我覺得你手的証據唔係用來同佢嘈
而係比你想下...呢個男人..是否要同佢過人世
你同佢嘈..佢實多多事實...句句大話..反凶你幾句
點解仍比機會佢hurt你

大宅

好多野唔係一句離婚就可以解決哂,我其實都唔係想同佢嘈,而係想佢知道我係清楚佢同嗰個女人係有過野的。

別墅

ABCD媽咪 寫道:
其實我覺得你手的証據唔係用來同佢嘈
而係比你想下...呢個男人..是否要同佢過人世
你同佢嘈..佢實多多事實...句句大話..反凶你幾句
點解仍比機會佢hurt你

基本上同意呢種講法.

但如果你唔係想離婚, 咁你就要諗同佢嘈完, 俾佢知道你知道佢既野, 又點呢? 如果你地唔係用呢樣野黎離婚/改善關係, 咁嘈左係冇意思. 佢多數惱羞成怒, 以後防得你更緊. 佢玩得一次, 就有第二次, 如果唔從對正下藥著手, 根本係困獸鬥, 最後對你地都冇好處.

伯爵府

好媽媽勳章

parker 寫道:
基本上同意呢種講法.

但如果你唔係想離婚, 咁你就要諗同佢嘈完, 俾佢知道你知道佢既野, 又點呢? 如果你地唔係用呢樣野黎離婚/改善關係, 咁嘈左係冇意思. 佢多數惱羞成怒, 以後防得你更緊. 佢玩得一次, 就有第二次, 如果唔從對正下藥著手, 根本係困獸鬥, 最後對你地都冇好處.

100%同意!!

珍珠宮

好媽媽勳章

AGREE~
就好似我老公咁...佢之前上網溝女比我知左,差D散,後來我原諒佢...但我有時會好不自控地睇佢MSN D紀錄呀,上網紀錄呀,回收筒(垃圾)呀,但當佢發現我CK緊佢,佢就將MSN 紀錄個File隱藏左...上網紀錄日日清,掉落資源點收筒既野我更加唔會搵到,因為佢直接del埋....所以你都係諗清楚d先啦,你唔想離婚就唔好嘈喇...嘈完大家心入面有條"次"又有咩為呢?

複式洋房

係呀!我同我個c6拍拖既時候,有日俾我0係佢個銀包搵到個dom dom,我當時真係慶過辣雞(因為我係食藥既,所以唔駛用),果陣時我就0係度諗,究竟我下一步點做好,同佢嘈佢一定多多事實,話呢樣話果樣,到最尾果步一定係分手收場;後來我選擇左好平靜咁同佢講,仲要係等佢沖涼,我隔住個浴簾同佢講話“我頭先睇過你銀包黎”(因為我廢事睇到佢個樣,一見到佢個c樣,我諗我真係會一把扯過去),佢當時即刻唔出聲,我就返左出去,跟住我地再無講過呢單野,但之後好明顯佢對我好左好多,同埋唔敢行差踏錯,因為佢好明白,如果俾我知道佢做錯既話,我一定會搵晒d證據出黎,等佢無得抵賴。

0係呢度我想同你講,百忍真係可以成金,因為男人出黎玩,如果仲珍惜佢老婆既話(記住!係仲珍惜呀!),佢會怕老婆知;如果個老婆知道左而大吵大鬧既話,佢地會覺得良心過意得去,因為佢地已經付出左代價就係.........俾你鬧;但如果個老婆知道左而咩行動都無既話,佢地會好驚,一來怕老婆會走,二來會覺得對唔住個老婆,欠左佢咁。

所以一定要忍!

我覺得你可以好平靜(呢個係一定要!)同佢講,我唔理你以前同d女人有咩關係,希望你以後得我一個女人啦!呢句話可圈可點,又可以唔駛自爆你check佢e-mail,又可以話俾佢知,我知你同個女人有d野,你諗下work 唔work啦!

打打下就咁長篇添,sorry!

珍珠宮

我覺得 riceball88 講得好岩!!
既可以比佢知道妳已經知道佢d野, 但又唔大吵大鬧, 佢想兇返妳都冇理由啦!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

我都好同意riceball88 講的野. 尤其係呢一句"因為佢地已經付出左代價就係.........俾你鬧". 無論你決定想離開佢定還是繼續一齊, 都一定要((平靜)). 一句起倆句止, 就算o係佢面前喊, 都只係勁流眼淚, 千其唔好喊苦喊忽. 唔好比佢知道你無佢唔得. 呢d叫做"無聲勝有聲" 高貴d.

禁止訪問

洋房

仲有如果比佢知你check佢d野
就算佢唔岩都好
d臭男人最要面子
佢都會拎呢個point黎鬧你唔岩

我以前就試過啦~
佢不斷話我偷睇佢既私穩
搞到佢無晒自由
好似坐監咁
總知就係推卸責任啦~
話自己有識朋友既權利

所以千祈唔好比佢知呀~
而家你大晒架~
比佢知左就半斤八

子爵府

好媽媽勳章

其實如果你唔想離婚...就暫時睇定d...唔好比佢知道你check佢...就算佢唔發脾氣...知道錯...或者同你解釋...大家心入面都有條刺...你會不定咁check佢...對佢無信心...佢會諗你會唔會check佢...覺得自己無晒私隱...或者你試下暗示比佢知...如果佢做d對你唔住既野...你會離婚...同埋一段婚姻出現問題...兩個人都有責任...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至