跳至

首頁

尾頁

洋房

請問各位媽媽有冇用<產後廿八坊>呀?

各位靚媽:

請問大家有無買到<產後廿八坊>來調理身體呢?
我係12月的媽媽,第一胎,媽媽年紀又大,所以唔記得煲咩我食,
係方間聽到<產後廿八坊>,想問問大家知唔知係點?
試過後又如何呢?
我本身屬又寒又濕的底子,唔知道係咪合用呢?
我仲打算餵人奶添呀?
有無影響呀?
謝謝各位分享意見!

複式洋房

Re: 請問各位媽媽有冇用<產後廿八坊>呀?

HI ,

我是生第一胎的, 食了金裝的廿八坊, 因無得比較唔知係有幾好.

我是餵人奶的, 因每隔兩小時就起身餵一第奶的關係其實係十分之累的, 但飲了廿八坊后(最頭幾日的葯)勁舒服, 雖然下午只小睡個多鐘, 但感覺勁好, 好似休息了很久咁. 大概第十日到開始要加肉(雞, 豬, 腰等)煲湯, 都ok啦, 起碼無乜特別(潺)的feel.

P.S.當你餵人奶時, 你本人的姿勢同小b吸吮乳頭的姿勢都要正確這是十分仲要的. 你姿勢唔好, 每日餵成七至八次很定累到你頂唔順由其shoulder. 小b小b吸吮乳頭的姿勢唔好, 很定痛到你入心入肺, 而且每次要吸你最少三十分鐘, 如果小b習慣了佢自己的方法吸你, 要佢改就好難了.

受苦中
Pearlkwan

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我而家食緊金裝,已食左十幾日,食完覺得幾好,由其事頭果幾服,可能由於是有助清惡露的關係,飲完第一服已經感覺到子宮收縮,而且個肚仲明顯收細左wor!同埋飲完好好訓,因為我生果時失左好多血,個人好冇精神面色好差,飲左幾日之後,明顯個人精神好左好多同有番面色!我本人so far到而家都覺得幾好,不過我都識得有人話對佢自己無效。所以可能都係因人而異,但亦不仿一試,因為我覺得唔使煩,佢已經配好晒比你,只要跟指示加少少野就可以整來食,十分方便呢!
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

大宅

餵人奶可以咁快飲?
我飲左第一坊既頭4劑,覺得阿b D 大便唔係咁好,仲成日痾,我帶佢去睇醫生,醫生叫我停服…可能bb受唔到,我一停,佢d大便就好好多。

我諗住等返工停餵人奶先飲番呀!

洋房

covermark 寫道:
餵人奶可以咁快飲?
我飲左第一坊既頭4劑,覺得阿b D 大便唔係咁好,仲成日痾,我帶佢去睇醫生,醫生叫我停服…可能bb受唔到,我一停,佢d大便就好好多。

我諗住等返工停餵人奶先飲番呀!

請問你生左幾耐先飲呢?
你本身係咩體質呀?
BB D大便唔好會係點呀?
我想了解吓!
而家仲係心大心細,唔知買唔買好!

大宅

我係寒底+濕濕地。
我16/09 生,10日後飲 ( 我打過電話去問關醫師)
BB 既大便好密,每1-2 小時就有一次,而且仲幾水下,(陪月話唔正常,我先知) 後來佢可能痾得多,pat pat 有d 損,所以大便就有dd 紅紅地。之後我一停左飲,佢就無事lu…

別墅

我既陪月叫我唔好買 , 因頭幾劑是用來清惡露, 如果是開刀跟本就唔可以食藥材, 這是白白浪費了, 另她說不是每個人也受到金裝裡面之鹿茸, 如果本身熱底就唔好食, 因會太躁, 她說價錢也太貴, 不過我個人意見是, 如果沒有人幫, 這也是一個不錯既選擇 , 但要看自己情況來食, 祝各位媽咪早日康復 湊亞b時也精神些

大宅

我3年前第一胎係開刀+餵人奶, 聽人講話唔補得就咩都無食到, 結果呢幾年都覺得自己唔夠氣同虛, 9月11日生完又係餵人奶, 14號開始飲金裝到而家差不多飲完啦, 感覺比上一胎好好多, 明顯地面色好左好多添, 我囝囝大小便都無問題喎.

首頁

尾頁

跳至