跳至

首頁

尾頁

男爵府

俾亞b學用匙未?

我睇書話十個月大要學, 你地有無試過? 我今日試過捉住小b隻手自己進食, 好混亂呀, 整到天一半地一半. 佢仲唔肯用右手. 都唔知點繼續.

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 俾亞b學用匙未?

前兩日試過, 但係失敗左, 佢淨係掛住玩支spoon同飯, 唔肯將d 飯放落口 ...

伯爵府

Valy & mimi1102

一見到妳地 BB 張大頭照就忍唔住要搭咀

YO YO 個 "LOOK" 油皮放係個頭度.....好 CUTE 呀 ~~

mimi1102 妳個女 " 小柔 "個樣 ~~~ 大個左好多呀......

言歸正傳 :
唔洗擔心......以 2個既經驗之談係 :
唔洗慌佢地會唔識喎 ~~~
因為一定會識......可能我要睇住 2個既關係
細佬文唔攪住仲好....費時煩

我寧願要過好日子都唔要呢 D 咁煩既日子

mandy

禁止訪問

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 DHA勳章

我認同,我個仔連學習杯都未用過,更何況係學用匙!呢D野遲D學都無問題啦
mansonwai 寫道:
言歸正傳 :
唔洗擔心......以 2個既經驗之談係 :
唔洗慌佢地會唔識喎 ~~~
因為一定會識......可能我要睇住 2個既關係
細佬文唔攪住仲好....費時煩

我寧願要過好日子都唔要呢 D 咁煩既日子

mandy
主 賜 平 安

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

之前到健康院聽講座都係話 12個月大後才訓練自理能力喎

別墅

我都試過切一粒粒香蕉/bread落隻膠碟, 俾combi支學習叉浩浩拮黎食, 但佢掛住玩隻碟, 將佢番轉再番轉, 最後放棄

mimi1102 寫道:
前兩日試過, 但係失敗左, 佢淨係掛住玩支spoon同飯, 唔肯將d 飯放落口 ...

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

mansonwai,

多謝呀~ 你個細路文張大頭相都好cute 呀 ~~

我諗住快d 比佢自己用spoon, 等我地去飲茶的時候, 佢有d 野做, 唔好成日兩邊郁, 搞到個個都食唔到野 ..

首頁

尾頁

跳至