夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

Re: 想99快d死

我試過

子爵府

agree!
我99毛都冇條拎上嚟,新年封$28利是比我地,話好意頭喎 [quote]
alexkamkam 寫道:
係囉!鍚你個仔je,洗吾洗死呀?重買埋野上

侯爵府

你奶奶真係好惡頂, 唔係話佢買嘢上黎就話佢係好奶奶, 我會覺得我又唔係無錢買, 亦唔"希旱"佢D嘢, 仲要放到一屋都係又無用, 我最憎. 莫講奶奶, 我亞媽買埋D咁嘅嘢我都鏟到上天花板. 我會轉頭就送哂比人, 肉尺死佢, 佢問時你咪話無地方擺, 睇佢送得幾多次.

民房

99這種東西唔會咁易死, 分分鐘長命過我,因為我已經比佢

民房

OneTwoThree,

雖然你第一篇POST真係過激左D, 但係我都唔係覺得你好"毒"姐, 係就係過火左D, 但係當你好嬲鬧人既時候, D說話就唔會好聽嫁啦 !

你99的確好煩, 好老土, 呢D野唔係人人有機會領略到.
我對我99亦不是太有好感, 曾經有一段時間我都好憎佢, 亦有諗過佢死既時候我都唔會喊等等. 當我生第一個BB時佢有D行為真的令我好反感, 而我亦不覺得佢當我是自己人. 我依家見到佢時都盡量不發表任何意見, 快D食完飯快D走人就算.

不過算啦, 老人家既野, 佢幾十歳人, D習慣同性格無可能話改就可以改, 我知你對住佢都無發出來, 只是上來BK呻下, 發洩下姐, 我覺得無咩問題呀 ! 其他人點睇, 母須太上心!

洋房

好讚同心言既說話~上黎都係想發洩下姐~
我都成人想99快d死~
佢地成家人都冷血既~
我都係學習緊佢屋企人咋!
不過就成日因為佢d冷血屋企人搞到我地成人鬧交~
如果唔鬧出黎~搞到自己有抑鬱仲死呀~
其他人唔認同你, 真係無須激氣!
等於唔係你想佢死佢就會死一樣~
世事又豈能盡如人意呢!

心言 寫道:
OneTwoThree,

雖然你第一篇POST真係過激左D, 但係我都唔係覺得你好"毒"姐, 係就係過火左D, 但係當你好嬲鬧人既時候, D說話就唔會好聽嫁啦 !

你99的確好煩, 好老土, 呢D野唔係人人有機會領略到.
我對我99亦不是太有好感, 曾經有一段時間我都好憎佢, 亦有諗過佢死既時候我都唔會喊等等. 當我生第一個BB時佢有D行為真的令我好反感, 而我亦不覺得佢當我是自己人. 我依家見到佢時都盡量不發表任何意見, 快D食完飯快D走人就算.

不過算啦, 老人家既野, 佢幾十歳人, D習慣同性格無可能話改就可以改, 我知你對住佢都無發出來, 只是上來BK呻下, 發洩下姐, 我覺得無咩問題呀 ! 其他人點睇, 母須太上心!

男爵府

我都覺得你洗唔洗咁毒呢? ?-( ?-(

[quote]
ying媽 寫道:
我之前係bk睇過篇文章就係話今日你點對你奶奶,第時你媳婦就會點對你,我唔信神呀主呀,但我信就算點都好都唔應該咁講,你都會老ka嘛,可能你老

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

其實每個人係獨立體...生活唔同...性格唔同...有自己既思想...如果比人控制自己...每一件無晒自己既思想...當然會唔開心...但係有d老人家就係比較煩...如果你奶奶拎野想黎...咁你咪將呢d野送比有用既人...或者開心見成咁同奶奶講...講出你既感受...有陣時你憎一個人既時候...對方未必知道你憎佢...而且一個人嬲既時候...往往講一d傷害對方既說話...唔經大腦就講出黎...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

算啦,版主都係上嚟發洩吓啫,佢梗係谷埋谷埋好辛苦先上嚟up吓發洩吓啫,同人地講又講唔到,咪上嚟up吓囉,有時我都比老闆激到喺心入面鬧咁多人死又唔佢死咁,但唔通我又真係想佢死咩,鬧人時梗係有乜都諗得一餐啦,但又唔係真係有心想人死ge,呢頭鬧完,呢頭咪又要對住佢,係咪

王國長老

王國長老

雖然我都唔贊成onetwothree咁咒奶奶,不過我諗我明佢意思,有時對人好呢個出發點係好,但不得其法時,反而會對人地帶黎滋擾,唔應該淨係諗自己想點,都要顧下對方係咪想咁. 人同人之間想關係好,都要識得從對方角度出發,了解對方係咪想咁,onetwothree奶奶強將自己眼中既好加諸佢身上, 令到佢好困擾,咁就係誤解左為對方好既意思啦.

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

OneTwoThree:

我好同意[針唔吉到肉就唔知痛],我99同妳99一樣,好難頂,之前同老公拍拖時真係當佢係自己亞媽一樣,可能佢覺得我老公聰哂我話,開始成日搵野黎話我,係人面前成日話我人工少,又什麼都唔識,最差係佢差縱我個仔, 教我個仔玩火機(2歲),亞仔返學比人咬(我都唔開心,但小朋友爭執完都可以做返好朋友)我叫亞仔原諒同學,因佢居然同亞仔講:你要打返佢,唔好比人蝦],仲叫我地要教亞仔保護自己!!!我好嬲,不過無出聲,老公都知佢亞媽好難頂,不過佢都叫我就下老人家,坦白講, 因為我愛我老公,所以忍佢!
你都唔好咁唔開心! 有個好99係BONUS,但為左老公同個仔,就下佢啦!

大宅

onetwothree
我都好明白你嘅感受,因為我99都系D好霸道嘅人,佢自己中意咁就會要求人地都要咁,人地唔按佢意思去做就會黑口黑面,我老公都頂佢唔順呀,佢甚至連我著咩衫都要管埋 ,我而家有左BB,知道左系B女,佢對我D態度就完全變曬,因為佢中意仔..仲有好多好多野佢都做得好過份(我認為),但系我都唔會希望佢死,因為我同我老公都仲細,好多野都唔識,要佢睇住,所以做人無十足嘅.

複式洋房

"想99快d死" 其實我都有呢個同感....但經驗話俾我聽; 好人命短d, 而衰人係長命d架.... 所以算啦....慳返d氣暖下肚啦.....

男爵府

我外祖母經常打(新抱)小人架....

What do you guys think????
執著帶來痛苦、學習放下煩惱  

複式洋房

060228 寫道:

咁結果點呀? 個"小人"有冇俾佢打到受傷呀? or .....?

男爵府

Two 新抱, 外祖母打足十年, they really look like have 精神問題架.... (if you have a 99 like this).... 其一個已離分

Me & my 外祖母好好感情
When I told my 外祖母that I dislike my 99,
外祖母 ask, "How old is your 99?"
Then she also said, 冇咁快死wow... 幫你打小人lar.

So.... don't be too serious lar... everybody...
中國傳統!

Sandyyip 寫道:
[quote]
060228 寫道:

咁結果點呀? 個"小人"有冇俾佢打到受傷呀? or .....? [/quote]

禁止訪問

洋房

OneTwoThree

睇到你既發表真係有d愕然,你話佢成日落黎,即係佢唔係hk住啦,咁即係話已經唔使成日見啦,因為佢錫你個仔先成日黎探佢,亦因為e個原因你好憎佢,憎到想佢死,唸落都幾荒謬,我估你e個想法要到你做人阿婆/阿(女麻)先會改變lu.

男爵府

我自己看法lar...

一生短短幾十年
laugh away all one's apprehensions
對自己及其他人的一切憂慮付之一笑

首頁
12345...6

尾頁

跳至