跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有冇小朋友係崇真安基返學既媽咪呀??^^

饅頭媽媽,
ok!等你約時间啦!

大宅

今日去咗open day睇,完全失望,地方細、黑,又冇介紹學校啲教材,相反聖匠堂好好多。
不過,我都会比亞女喺噃迦南讀,因佢下年轉非牟利,會有學制卷。

男爵府

好媽媽勳章

bntya01
你覺得唔好呀??我又覺得ok 可能我之前打去約時間睇過間學校 大約d小朋友點上堂同埋d miss係點樣,我就諗住如果真係報的話想試一年先囉 黎緊11月1 保良局派表我都想報埋同睇下間學校睇下邊間好d
我想問 迦南係全日定半日架??
全日幾錢同半日幾錢呀??

男爵府

饅頭媽媽:

我尋日都有去開放日呀,我都係覺得細同埋好似無乜活動空間咁...你話你睇過學校既小朋友點上堂同埋miss係點樣,可唔可以講下呀?佢地教既野會唔會好淺?我無試過約時間去睇過呀,係咪可以打電話約時間去睇睇?

大宅

饅頭媽,
但喺保良局只得k1-k3,冇pre-nursery噃,你個囡囡下年07-08讀2歲班嗎?唔知我有冇攪錯咗。

黃埔迦南只得半日,而窩打老道迦南(MaryKnoll對面嗰間)就有全日。
黃埔迦南學費如下:

k1-k3
學費:$2255 x 11 = $24805/yr
茶點雜費:$800 x 2 (上下學期)
書簿雜費:$1350 x 2 (上下學期)

**** 但佢下年轉非牟利,有學制卷,所以學費應該會減至$24000以下/yr ********

pre-nursery
學費:$2525 x 11 = $27775/yr
唔駛交茶點費。

複式洋房

安基學校的網址
http://www.ttmssd.org/Child/OI/oi.php
呢度都有講有關的教學內容,
你可以睇下。

男爵府

好媽媽勳章

IVY
你可以打去學校同佢講想參觀下 同埋了解下咁佢會叫你四點半後去睇架喇~~
ivy_lau 寫道:
饅頭媽媽:

我尋日都有去開放日呀,我都係覺得細同埋好似無乜活動空間咁...你話你睇過學校既小朋友點上堂同埋miss係點樣,可唔可以講下呀?佢地教既野會唔會好淺?我無試過約時間去睇過呀,係咪可以打電話約時間去睇睇?

男爵府

好媽媽勳章

bntya01
保良局丁卯同埋徐李松聲有n1 但係徐就係半日 丁卯就係全日(我上網睇架)未打去問 所以諗住等11月1 去睇下先
因為我想搵全日比呀囡讀
迦南如果冇n1我都唔會諗住~~~如果呀囡讀全日真係辛苦我先轉半日比佢~^^
咁你而家係咪諗住報迦南呀?
BNTYA01 寫道:
饅頭媽,
但喺保良局只得k1-k3,冇pre-nursery噃,你個囡囡下年07-08讀2歲班嗎?唔知我有冇攪錯咗。

黃埔迦南只得半日,而窩打老道迦南(MaryKnoll對面嗰間)就有全日。
黃埔迦南學費如下:

k1-k3
學費:$2255 x 11 = $24805/yr
茶點雜費:$800 x 2 (上下學期)

**** 但佢下年轉非牟利,有學制卷,所以學費應該會減至$24000以下/yr ********

pre-nursery
學費:$2525 x 11 = $27775/yr
唔駛交茶點費。

大宅

饅頭媽媽,
maryknoll對面個間喺有全日,包括n1,由於大女讀開迦南,所以唸住細女都一樣,咁样接送返學会方便啲。

有冇買English times教材比小朋友,我剛剛比Sales嗲掂咗,買咗啊!好好好好好好貴,$8xxxx,好肉脊。 :-(

男爵府

好媽媽勳章

bntya01
本身我都好想買架 囡囡細個時好鍾意睇 但而家大左唔鍾意睇 冇興趣淨係鍾意睇班尼 但都ok學到d英文例如佢聽到邊d英文會跟住佢做動作 同埋我覺得班尼會教佢地點樣對人呀
會錫人同埋攬住人 個個都係好朋友咁同埋會教佢日常生活咁 藉唱歌咁佢好有興趣 例如o個集班尼教刷牙呀 動物既叫聲係點呀 佢都係呢d都學到好多 所以我就買d班尼同埋copy比佢睇囉~haha
之前我都叫個english time d人上黎講解 但係後來人地同我講小朋友睇多幾年.....讀小學大把世界睇 同埋留返d錢帶佢去旅行認識多d 好過買呢d教材~咁所以我就冇買囉~~
你講間maryknoll對面o個間係邊架 叫乜名呀~~thanks~

大宅

饅頭媽媽,
你講間maryknoll對面o個間係邊架 叫乜名呀---咪迦南囉!即以前叫培恩,正係佢先有全日制。

禁止訪問

大宅

rats ,

九龍塘地方大啲,如果你住紅磡,黃埔都唔錯,你不妨去參觀一下,比較下

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

有冇媽咪填左報名表 未比註冊費呀??
今日校長打比我約我個囡 星期二INTERVIEW
你地有冇約呀?? THANKS 因為我唔知係咪我未比註冊費佢約我去 仲有佢地有PLAYGROUP我都想去睇下O唔OK~

首頁

尾頁

跳至