跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿女睡覺之前勁哭, 點算?

阿女之前可以自己睡覺, 約哭10min便瞓.. 但4個月開始便唔得(現在4個半月), 唔駛5min便哭到咳嗽, 勁出汗, 一定要抱佢至好想好想睡才可以放落床.... 有時要抱30-45min先攪點.. 好倦

有冇辦法?

男爵府

Re: 阿女睡覺之前勁哭, 點算?

可以試下用奶咀.

民房

我個仔既問題都一樣..成日係甘真係好累 :-(

男爵府

我都慣左啦,每覺都係抱住等佢瞓林左先放落床仔到,不過真係好累,有時抱成4.5個鐘,依家大個d仲緊加識野 :-(

別墅

e+4個幾月, 只係試過一兩次自己瞓著, 以前輕d都冇甘辛苦, e+16磅幾, 真係抱到手軟, 仲有e+越黎越吾想瞓(想人同佢玩), 成日攪到又眼瞓又想玩又肚餓, 跟住就會勁摟/發晒皮四甘瞓左先, 一陣至飲奶, 激死

大宅

真是感同身受呀, 現在剛剛五個月, 開始識玩, 所以時常唔睡, 但又要抱喎, 他現在已經18磅啦, 真是手都跛呀

大宅

我都 , 不過我唱住歌仔曖佢瞓就好d, 妳都試吓喇

複式洋房

我用 奶咀+小被 +

複式洋房

多謝各位意見

我有試用奶咀, 但都要抱住...
如果唔係, 唔駛2秒將奶咀吐出來, 又或者係到玩..

我有放睡前音樂, 但一樣勁摟+哭+出汗, 仲哭到連鼻屎都出埋..

最近發現佢個身生左好多粒粒, 唔知係唔係熱厞 (我想是O瓜, 紅色一點點, 又只得個身有) , 唔知係唔係哭得多 出汗, 所以咁呢... 有咩可以搽使佢快D 好

男爵府

lengBma 寫道:
多謝各位意見

我有試用奶咀, 但都要抱住...
如果唔係, 唔駛2秒將奶咀吐出來, 又或者係到玩..

我有放睡前音樂, 但一樣勁摟+哭+出汗, 仲哭到連鼻屎都出埋..

最近發現佢個身生左好多粒粒, 唔知係唔係熱厞 (我想是O瓜, 紅色一點點, 又只得個身有) , 唔知係唔係哭得多 出汗, 所以咁呢... 有咩可以搽使佢快D 好

me 2 唉.....我開住冷氣都哭到出汗,如果唔開咪好似沖涼咁!!!
係"屈人寺"有隻屈人寺牌熱厞粉,我個陪月推介搽幾次就好,不過勁多人買成日無貨,我都係等到個女成3個幾月先買到,一次過買左4支,真係可以買多一兩支睇門口,因為有排要用

禁止訪問

大宅

我昨日終於發現, 阿仔跟本就是蛤我哋父母的, 因為我是比阿e湊的, 晚上我都會湊, 但我發覺都我兩公婆湊的時候就玩幾個鍾都唔訓, 而阿e湊就只要放在床上, 然後離開他視線範圍, 他自己玩一陣就會訓喎, 跟著阿e就話, 我哋可能太緊張他, 所以有依賴喎, 信不信由理

禁止訪問

複式洋房

白合花 寫道:
我呀b夜晚訓就唔會扭,
放落床仔就會自動自覺訓,
但日斗好眼訓時就會好炆曾,
要抱住+奶咀+大喊一輪然後先訓得著
無計

哇, 完全同我呀b一樣 :-(

複式洋房

peggy @[email protected]

唔該晒, 會去"屈人寺"入貨

複式洋房

kp_sin2001 寫道:
我昨日終於發現, 阿仔跟本就是蛤我哋父母的, 因為我是比阿e湊的, 晚上我都會湊, 但我發覺都我兩公婆湊的時候就玩幾個鍾都唔訓, 而阿e湊就只要放在床上, 然後離開他視線範圍, 他自己玩一陣就會訓喎, 跟著阿e就話, 我哋可能太緊張他, 所以有依賴喎, 信不信由理

唔知係唔係呢,
咁你有冇試吓阿e的方法, 睇下work 唔 work. 之後話比我知
我都好想隨佢哭, 但係佢實在哭得太勁, 每次都哭到大汗+細汗+咳

男爵府

會唔會呀b好少見你地,因為好想同爸爸媽咪玩呀,所以咪死頂唔肯瞓呀?
我呀b就係咁啦,好似今日我老公放假,中午約左人要出去一陣,呀b飲完奶想瞓又唔瞓,周圍望找爸爸,要我同佢講爸爸出左去先肯瞓,而且唔係第一次,間中都係咁又要同佢講爸爸返左工工先得,唉.....大個囉識野啦

大宅

我哋是日日都見到阿b, 因為我同奶奶(阿e同住) 住同一條街啫, 但可能我哋時常同他玩啦, 所以未想玩唔瞓囉, 現在我都開始唔理他啦, 所以我想會星期六bring他回家試吓先
[email protected][email protected] 寫道:
[quote]

會唔會呀b好少見你地,因為好想同爸爸媽咪玩呀,所以咪死頂唔肯瞓呀?
我呀b就係咁啦,好似今日我老公放假,中午約左人要出去一陣,呀b飲完奶想瞓又唔瞓,周圍望找爸爸,要我同佢講爸爸出左去先肯瞓,而且唔係第一次,間中都係咁又要同佢講爸爸返左工工先得,唉.....大個囉識野啦 [/quote]

大宅

我覺得阿e的方法是對的, 但我亦相信唔同bb都會唔一樣, 因為堂弟弟(同年同月同日出生的)已經唔work啦, 一樣好似你個b咁, 但弟弟現在又另一個方法啦, 就是熄哂所有燈, 好似全屋睡咁, 經過一星期的訓練, 己成功了, 你不妨試吓啦
lengBma 寫道:
[quote]

唔知係唔係呢,
咁你有冇試吓阿e的方法, 睇下work 唔 work. 之後話比我知
我都好想隨佢哭, 但係佢實在哭得太勁, 每次都哭到大汗+細汗+咳 [/quote]

男爵府

[quote]
我哋是日日都見到阿b, 因為我同奶奶(阿e同住) 住同一條街啫, 但可能我哋時常同他玩啦, 所以未想玩唔瞓囉, 現在我都開始唔理他啦, 所以我想會星期六bring他回家試吓先[quote]

我呀b都係日日都見到爸爸,不過只係夜晚,而我呢個媽咪就24小時貼身保護野分別

首頁

尾頁

跳至