跳至

首頁
23456...15

尾頁

洋房

Re: 泓景台媽咪入來啦!

Thank you ..
annettelo97 寫道:
dominicma,

唔好0甘擔心啦!BB一定好可以出院架啦!
:lol:

別墅

Hello, 我又是住泓景臺.
今次第一胎, 好緊張, 預産期07年8月, 請多多指教!!

洋房

Long time not log in lu...
That's really a good news
Nice to meet you here!
Congratulations!
I live in Tower 5, which tower do u live ae ?
Princess88 寫道:

洋房

Honglee

I suddenly notice that your BB is only one day older than my BB oo...

Their birth date are so close oh.....

大宅

係呀, 其實差D同你個仔仔同一日架, 事關我9月8號晚已穿水入產房, 但盤骨開得超慢, 攪到9號零晨至出世, 真係差D痛鬼死我.

你個囝囝無事啦嘛!? 乜咁 '牙煙' 架, 你個印印咁唔小心既!? 不過聽朋友講, 請菲/印傭揍 BB 千其唔好嫌麻煩, 乜都要事先教多次佢地點做, 因為佢地既衛生常識同我地唔同. 曾經聽朋友講, 佢個菲庸拿烚好既奶樽開奶時唔會先洗手, 然後有奶樽夾唔用就咁伸手落煲到拿. 嘩! 如果佢隻手有菌, 就攪到成煲都係架啦. 好彩我朋友發現得早, 如果唔係長年累月咁食D菌落肚都咪話唔 '牙煙' 呀!

洋房

我9月9號早晨已見紅, 但同樣盤骨開得超慢, 攪到10號早晨至出世.
Touch wood 講, BB 現在OK la...我先前教佢多次點做,事實上印傭平日OK啦,今期唯有當自己&BB"希"loh

honglee 寫道:
係呀, 其實差D同你個仔仔同一日架, 事關我9月8號晚已穿水入產房, 但盤骨開得超慢, 攪到9號零晨至出世, 真係差D痛鬼死我.

你個囝囝無事啦嘛!? 乜咁 '牙煙' 架, 你個印印咁唔小心既!? 不過聽朋友講, 請菲/印傭揍 BB 千其唔好嫌麻煩, 乜都要事先教多次佢地點做, 因為佢地既衛生常識同我地唔同. 曾經聽朋友講, 佢個菲庸拿烚好既奶樽開奶時唔會先洗手, 然後有奶樽夾唔用就咁伸手落煲到拿. 嘩! 如果佢隻手有菌, 就攪到成煲都係架啦. 好彩我朋友發現得早, 如果唔係長年累月咁食D菌落肚都咪話唔 '牙煙' 呀!
:cry:

大宅

Sorry, 我計錯數潻, 原來你個囝囝係10號出世架!

別墅

Hi.. i live in Tower 2.. as only 8 weeks.. 未覺眼!
dominicma 寫道:
Long time not log in lu...
That's really a good news
Nice to meet you here!
Congratulations!
I live in Tower 5, which tower do u live ae ?
[quote]
Princess88 寫道:
[/quote]

大宅

我住喺二座, bb快出世嘞, 依家放緊產假....
今日至知有泓景臺開咗喺度...故留下大名...............
好無聊呢?!

大宅

唉! 待產既日子最難捱, 我之前都係上 BK 渡日.

洋房

生BB後,會忙好多. SO NOW 要 訓多啲!!

大宅

都會休息下既... 不過有d悶囉, 或者平時返工太忙掛
好彩呢幾日下午都有朋友嚟陪我.

大宅

hi!我住係5座, 我囝囝已經6個半月啦…
真係無用到易家先知有呢個post,睇返你地d留言都要一段時間
[9/7~3.49kgs] [13/1~9.86kgs]

大宅

你bb好可愛啊

我仲有6 日就到預產期,唔知bb點樣呢

大宅

clkm55855, 你囝囝個頭好圓呀! 我囡囡個頭就 '初' 極都唔圓, 我都唔知點解!?

大宅

我囝囝初頭o訓到個頭咩

大宅

多謝…你個bb都會好可愛架
記住同佢每日影張相呀,bb大得好快架
irenebbb 寫道:
你bb好可愛啊

我仲有6 日就到預產期,唔知bb點樣呢

大宅

我奶奶住官塘,bb出世後會比佢照顧. 我依家諗緊應唔應該搬啊.

我d朋友話好快就要諗學校,但係官塘無咩好既男校或者男女校,所
以叫我唔好搬好過.

你哋有咩意見?

知唔知呢區有咩好學校?

大宅

irenebbb,
e你bb出世未呀,祝你母子平安,bb健健康康

大宅

仲未呀 :-( :-( :-(

喺屋企等到好悶嘞

好想bb快d出世,可以多d時間陪佢嘛!!!(我2�4就要返工la)

首頁
23456...15

尾頁

跳至