心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

好想生BB!

今次既決定真係做錯咗, 點解我要咁衝動去作出啲個決定呀!事隔已經兩個月啦我仍然放唔低, 每當見到大肚既媽咪我個心就好痛好痛! 如果個天可以比我再選擇的話我一定會好好咁生個BB出嚟, 做個好媽咪!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 好想生BB!

你之前放棄了BB嗎?? 既然做了決定, 要好好的走下去

大宅

miffymiffy,

係...因為我同男朋友仲未有經濟能力, 所以放棄咗, 但移家好後悔!

miffymiffy 寫道:
你之前放棄了BB嗎?? 既然做了決定, 要好好的走下去

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

咁你同男友要做足安全, 免得過下次唔小心再搞出人命

你都要好好珍惜下次個BB

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

過去左,就唔好介懷喇!
真係好想生bb,先要做個負責任的媽媽爸爸,唔好因為自己想生就生呀!先有穩定家庭收入,咁起碼唔駛大左肚後,先黎擔心錢的問題,到時咪又係煩.....係未解決經濟問題的時候,請做好避孕,.

翡翠宮

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

carrie0106:

時間係可以沖淡一切 :mrgreen: 忘記過去展望將來, 咁樣先有希望 每個人都有自己的原因

男爵府

carrie0106,

你同你boy fd係咪真係好中意小朋友?
如果你只係想有bb而有bb, 我覺得都經濟許可嘅情況下先有bb都唔遲! 有bb唔係你想得咁簡單架, 好多野都犧生架! :-( :-( :-(

洋房

pakyu0429 寫道:
carrie0106,

你同你boy fd係咪真係好中意小朋友?
如果你只係想有bb而有bb, 我覺得都經濟許可嘅情況下先有bb都唔遲! 有bb唔係你想得咁簡單架, 好多野都犧生架! :-( :-( :-(

pakyu 講得arm, 唔單止要經濟許可, 一定要兩個都好鍾意bb先得, 養一個bb好多野要面對, 得一個鍾意好容易有抑鬱架, 啱啱落左要一年後先完全復原, 就趁呢段時間好好唸清楚啦, 真係好想要係唔係要結左婚一同生活先再唸呢?
日夜做 見爸爸 剛好想呻 卻霎眼 看出他 多了皺紋

大宅

我當初就係知道大家經濟唔許可先咁決定, 但係我個心始終好唔開心, 真係唔知幾時先可以復原!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

對自己決定既事就唔好後悔 人要向前看,養bb唔係一件容易既事,如果因一時衝動而生個bb出黎,個bb咪慘,其實真係要有好好既planning(both physically and financially)先好生,希望妳可以快d開心番

大宅

其實我明白啲個道理, 有planning始終係好啲! 不過自己唔開心所以想喺bk同人傾吓計...好多謝你地哋每一位o既支持!
我同bf會努力儲錢, 等將來有bb可以比最好o既嘢佢!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題