自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

由上水去黃金海岸, 仲有3個喼, 坐的士好溶, 仲有無其他辦法?

一行6個大人, 要分兩架的士, 好貴! 有無便宜d嘅方法?

大宅

Re: 由上水去黃金海岸, 仲有3個喼, 坐的士好溶, 仲有無其他辦法?

call貨van,2人跟車,其餘坐巴士

或者call折頭taxi....
曉彤&曉陽~

侯爵府

Re: 由上水去黃金海岸, 仲有3個喼, 坐的士好溶, 仲有無其他辦法?

唔得呀! 其實係我80歲婆婆, 舅母同佢3個10幾歲嘅仔, 全部都係外國返黎, 唔熟香港地方, 得我亞姨(香港住)去接佢地.
有折的士我都有, 但想睇下仲有無平D嘅方法.
martha.bb 寫道:
call貨van,2人跟車,其餘坐巴士

或者call折頭taxi....

男爵府

係上水火車站坐44小巴(去屯門碼頭既) hkd 13 元, 超快..
係屯門吉之島下車...行前幾步就係 taxi 站...打的去 黃金海岸啦
唔打的可以搭kcr接駁巴..都係下車就見到..不過好耐先一班...

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

拎住3個喼喎?? 個小巴司機點會比佢上小巴呀?? ?-(

我覺得call貨van會實際d同底d囉!

子爵府

可以call客貨車, 連人帶喼車去目的地, 一定平過taxi。不過我冇相熟客貨車台, 其實唔難搵, 上頁都有。先講出由邊樹去邊樹, 幾多貨物同人, 格吓價睇吓邊間平。
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

大宅

Re: 由上水去黃金海岸, 仲有3個

貨 van 應該只可載5個客,6個人唔夠坐。

禁止訪問

Re: 由上水去黃金海岸, 仲有3個

首頁

尾頁

跳至