懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

生完個半月, 個肚和pat pat 仍然好大

點算好? 下星期返工 la , 你地點樣減肥? :-(

男爵府

Re: 生完個半月, 個肚和pat pat 仍然好大

邊有咁快呀........起碼幾個月啦!!

男爵府

me2,but我生完三個月!
I still need to wear"L" size.... :-(

大宅

我都生完3個月喇都仲有5磅未減呀, 都係肥係個肚同大腿度, 係咪唔做運動根本唔會減到架, 因我好lazy, 但我見d朋友坐完月返工仲fit過未生喎.

該用戶已被刪除

子爵府

點解唔試吓著收復褲呢? 我9月13日生完,初頭一星期 我著住腰封,之後 就著收復褲,我依家由34吋腰減至28吋腰喇,我会繼續keep住著,直至減至24 or 25吋腰。 我生第一胎都係咁keep咋,依胎係第二胎喇,呢个方法係work架!

伯爵府

腰唔係問題...
個PAT同大脾先難...
我個PAT一D都冇THIN過~ :-( :-( [quote]

洋房

我都要3個月先收到身,不過可以教你一個方法可以快的收身, 就係戒碳水化合物,可以快啲廋架
[img align=left]http://www.bjcg.com/i/e/2006/05/04/083809918.gif[/img]

複式洋房

Hi SandyHung,
著收腹褲真係得?

Hi judy0307,
碳水化合物即係邊d食物呀?

大宅

Wa 係唔係呀! 我仲著緊大肚衫, 其他衫唔arm著.
我之前係m size, 宜家........XL . :-(
等待BB的小貓 寫道:
我都生完3個月喇都仲有5磅未減呀, 都係肥係個肚同大腿度, 係咪唔做運動根本唔會減到架, 因我好lazy, 但我見d朋友坐完月返工仲fit過未生喎.

子爵府

請問妳用邊隻牌子/款式的腰封同收腹褲?

[quote]
SandyHung 寫道:
點解唔試

大宅

著收復褲會唔會好焗呀? 又要用埋m巾, 會唔會好緊好辛苦呀?

男爵府

收腹褲係咪平時向warcoal買果d就ok?

民房

節食得唔得呢??依家身型好核突,好唔平均呀,著衫好難睇...

大宅

kwankwanho,

係呀, 仲有5磅呀, 我朋友早我幾日生, 佢都係仲有5磅未減, 不過我陀都唔係好肥, 重左25磅, 一生完重10磅, 餵人奶兩個月減左5磅.

你就慘d喎, 由m碼變成XL真係好難接受, 有冇用肚咕呀, 個肚腩收得快D架.

kwankwanho 寫道:
Wa 係唔係呀! 我仲著緊大肚衫, 其他衫唔arm著.
我之前係m size, 宜家........XL . :-( [quote]
等待BB的小貓 寫道:
[/quote]

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

生完個半都唔算好耐,咁快節食唔係幾好,身體其實冇咁快復原,唔使食得過量,最緊要食得好同適可而止,小心身體最重要呀!又要湊b又要返工,身體唔好自己病左仲痳煩la!
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

大宅

judy0307,

唔食碳水化合物, 咁早餐可以食D咩呀﹖

judy0307 寫道:
我都要3個月先收到身,不過可以教你一個方法可以快的收身, 就係戒碳水化合物,可以快啲廋架

大宅

返工後會收得快 d o家, 再+埋返到屋企要湊 b 就瘦得更快, 慢慢o黎啦, 我生完個 pat keep 住係 35 吋, 得一兩條褲著倒, 到返工後就慢慢瘦返晒去返 34 吋, 3-4 個月已經著得返所有o既褲啦 !

至於肚腩 ... 你地都唔好祈望太高可以完全扁晒o羅 :wink:

子爵府

tsy1230~

對我真係好有效!
但,有一点要記住,當你覺得條收腹褲開始有少少鬆,一定要再買細一个碼著,如此類推,直至可以著到以前d 褲!

tsy1230 寫道:
Hi SandyHung,
著收腹褲真係得?

子爵府

我依家只係著

首頁

尾頁

跳至