跳至

首頁

尾頁

大宅

出牙問題

我想問大家~~~bb而家歲半出左幾多牙呀? ocean仔1歲先開始出牙, 直到而家(歲半)都仲係得前面8只, 大牙仲未有跡象想出, 點算好, 係唔係唔夠鈣質呀, 之前都已經比左成2個月鈣水佢飲啦, 都未見有效. 你地的bb係點呢? 又有無bb到而家都仲係得前面8隻牙仔呢?

大宅

Re: 出牙問題

Brandon仔除了前面上下共8隻外. 依家下面再出緊4隻. 但上面好難睇到. 應該上下一樣掛. 所以最近食烏冬同大人飯之類食得較慢同唔多. 但食返杰粥就肯食. 可能牙肉唔舒服. 唔想趙嘢. 咁ocean有無流口水, 牙痕之類? 如果有. 可能都吽緊唔定只係未見. 而且個個小朋友唔同. 只係時間問題. 唔好太擔心.

別墅

Nancy:

你唔好咁

大宅

wasyinyin,

ocean無流口水, 但見佢好多時都放隻手指入口, 可能牙肉唔舒服啦.

thx. wasyinyin!!!

大宅

因為我見我朋友個女而家1歲啦, 佢前面牙仔都係係早幾個月出, 而家又話出大牙啦, 但ocean都唔見出, 我驚ocean似我先天少左2隻牙呀 :-( 攪到好醜怪 :-(

複式洋房

Bruce依家一共有14隻牙,上面6隻,下面8隻。佢前排成日都係放隻手指入口,用d牙肉咬咬下,可能牙肉痕。睇情形,Ocean都可能出緊喎。Ocean~mami唔駛咁擔心住,睇定d先啦!

其實每個BB都唔同架!我個姪女大過Bruce20日,佢都係出左9隻牙咋,最近果隻仲要係下面隔左隻牙位黎出大牙,佢媽咪都係驚佢個女先天無左兩隻牙。

大宅

我尋日睇過ocean的上下牙肉, 都唔見有白色的牙係牙肉入面, 又唔見有紅腫, 但就成日放隻手指入口, 我今日都買左鈣水比亞仔飲, 希望能助長佢隻牙唔好吽咁耐啦.
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至