跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

妳地有冇上產前運動班呀?

大宅

Re: 妳地有冇上產前運動班呀?

你係大概幾多週呀?唔好太遲上呀,最好係26~32週之間上

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

我想報孕婦瑜伽唔知好唔好

details click here

男爵府

好媽媽勳章

已經喺醫院上咗2堂產前運動班, 之後11尾仲有2堂教點樣分娩時呼吸.
msangelhk, 你上咗瑜伽班都要喺屋企做吓運動, 你諗住一星期做幾多次?
我諗住7個月後就喺屋企做運動和行多d樓梯算數, 我驚住會隨時生呀!

複式洋房

ying2, 我21號先返香港,until now 我都冇做運動呀!馬來西亞 li 邊有孕婦瑜伽,but Japanese teacher 所以冇參加

我 book 23號去試孕婦瑜伽堂(在荔枝角),個班 include 教點樣分娩時呼吸 & 產前運動等

我琳住 keep 做 until 生,我唔太怕早養,因我媽生我同弟弟都生得好辛苦,我怕自己生唔到 希望做D運動有幫助 :idea:

別墅

請問你會幾時試呀? 試完請話我地知, 我都有d興趣, 而且我住响荔枝角, 都算方便.

THANKS!

男爵府

好媽媽勳章

咁你一星期做幾多次呀? 你在酒店都要keep住做呀. 如果係教點樣分娩呼吸&產前運動都唔錯, 我喺醫院都係學這些.
其實我問過黄醫生關於孕婦瑜伽, 佢話對生產冇乜幫助, 只不過鬆吓d筋, 所以佢見意游水可以鬆埋d骨喎.
你返到埋見佢可以再問吓.

複式洋房

ying2, 你而家仲有冇游水呀?我上個月同老公去咗一次,but 我老公 test 咗D水温後唔比我游,只叫我在小童池內 walking

其實,馬來西亞長年夏天,D水有幾凍

自己一個又唔敢落泳池,so 唯一運動咪去 shopping lok ,因為 li 度DMall 太大,行得都幾甘o架

禁止訪問

複式洋房

VIVIANSHUM 寫道:
HI msangelhk :
我都有興趣呀? 可唔可以比COURSE 資料我呀 OR E-MAIL TO [email protected]
thanks! [quote]
msangelhk 寫道:
ying2, 我21號先返香港,until now 我都冇做運動呀!馬來西亞 li 邊有孕婦瑜伽,but Japanese teacher 所以冇參加

我 book 23號去試孕婦瑜伽堂(在荔枝角),個班 include 教點樣分娩時呼吸 & 產前運動等

我琳住 keep 做 until 生,我唔太怕早養,因我媽生我同弟弟都生得好辛苦,我怕自己生唔到 希望做D運動有幫助 :idea:
[/quote]

VIVIANSHUM, Pls check PM

男爵府

好媽媽勳章

喺咪d水凍所以你老公唔俾你落水? 算啦, 反正你都唔識游都係踢吓水啫! 我都仲有游呀, 我諗住游埋10月就stop, 因為7個月都唔想risk同令老公擔心. 之後行路&行樓梯囉!
你行mall只係window shop? 如果唔係咪成日使$都好甘.

你就快返hk, 相信一定好開心啦等咗咁耐, 記住去茶餐廳食清d, 唔好去d污糟邋遢架.

首頁

尾頁

跳至