夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我老公廣大話對我?part 2

我同老公結婚足足9年多,囡囡巳7years,
我同佢結婚甘耐,他以前都好少time陪我(末有囡囡都係甘)他做每一份工,做唔長!!(做一年半載就轉工)but近排lee幾年,他因工作很忙,每個月只放 1 day假期, :-( 我真係唔開心 :-( 因為他每星期只返屋企一兩晚,重要凌晨兩三點返,一返來,佢沖完涼,只看TV就sleep!根本大家少time傾計~~ :-( :cry:
尋晚又無返來,今曰下午佢打phone叫我落(大X樂)一齊lunch!落到去,見倒佢同一位男同事一齊, 我咪坐低,佢嘅同事閒咗去buy嘢,我咪問佢又話today放假? 他said聽曰老細先比放假!! 我真係好 他次次廣大話又話放假~~ (本身話上星期六放)
我吵他無心陪我,他又講「你估我唔想放咩?」他平時勁少time陪我哋,我咪嬲到走咗去囉! 他無打phone向我「say sorry」
他將工作排第一,無心陪吓我和囡囡(唔理我哋)我覺得好似單親家庭甘生活,我個heart好痛呀 :-((我有諗過離婚!!)
各位媽咪!!
請教吓我應該點做好? :-( 我好辛苦呀,一諗起佢甘對我,我 :-( :-(
thx各位!!!

別墅

Re: 我老公廣大話對我?

我唔知係咪有其他內情你冇講, 但你話

" but近排lee幾年,他因工作忙,每個月只放1 day假期, 我真係唔開心 因為他每星期只返屋企一兩晚,重要凌晨兩三點返,一返來,佢沖完涼,只看TV就sleep!根本大家少time傾計~~ "..........

佢已經咁辛苦, 一個月只放一日假, 學佢話頭, 你估佢唔想放假?? 點解仲發佢脾氣? 佢話放假 但老闆臨時唔俾佢放, 咁都算對你講大話???你好似十分無理取鬧.

大宅

如果佢真係為工作 , 就體諒吓佢啦 , 諗吓佢都好辛苦架 , 生活是現實的 , 晨早一打開門 , 邊樣唔使錢 ? 佢有時間"賠"到你地 梗係好啦 , 佢都唔想既 , 暫時忍耐吓先 , 共同創造美好明天!

別墅

我想問你老公做咩工作架
佢平時唔番屋企瞓咁會去邊度瞓架

大宅

Evea 寫道:
我想問你老公做咩工作架
佢平時唔番屋企瞓咁會去邊度瞓架

你老公會唔會有2頭住家

複式洋房

but近排lee幾年,他因工作忙,每個月只放1 day假期, 我真係唔開心 因為他每星期只返屋企一兩晚,重要凌晨兩三點返,一返來,佢沖完涼,只看TV就sleep!根本大家少time傾計~~

你老公好有問題 !

複式洋房

我都覺得你老公係有野.....
工作忙都要sleep, 工作忙都要食飯呀...

你feel吾feel到佢有掛住你先 ??
[img align=left]http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_9_8.gif[/img]

珍珠宮

parker:
請妳留意內容!! :cry:
我不是無理取鬧 你又唔知佢份人有幾雖!
另外,我老公不只第一次係甘,份份工佢都係揾藉口甘唔放假!(e.g.逢節目,佢家人生曰)佢媽咪打phone比佢,無論佢無假放,佢都一定放倒陪佢家人!! 對我咪太唔fair囉~~~ :-(

別墅

喂, 你又冇講, 我又點知你老公有幾衰?
咁你之前都冇摷埋佢阿媽d野出黎講啦.

單睇你第一次post既野, 你自己又話佢"將工作放在第一位". 咁我又睇唔到有咩問題喎.

禁止訪問

複式洋房

係羅!咁佢唔返屋企訓,佢0係邊度沖涼換衫呀?
我個c6以前份工都好忙架,又係無假放,但佢都有時間返屋企沖涼&訓覺喎!

珍珠宮

parker:
"我老公有幾衰?"請你睇清楚我write嘅內容!!我write得好清楚 你唔好亂甘吵人,有口得d~~
你知唔知留言板嘅目的係乜?係!幫d有問題d人解決及比意見佢!而且,你唔係我,根本感受唔倒我d唔開心~~:-(
另外,點解我甘講,佢"將工作放在第一位",因為佢做每一份工,都話無假放!!(足足有幾年都係甘)中之,逢咩節曰及佢家人生曰或者佢果d親戚要擺酒,佢阿媽叫到,一定應成她先!(重要係先斬後奏,先同我講喎!!)你話嬲唔嬲先? 佢唔知一次係甘做....

洋房

ru_663th....
佢唔反屋企訓...會係邊度訓....??
佢做乜工作架....??
你有冇野做....??

珍珠宮

小香香:
我年齡唔細,30 y多d~~
riceball88:
我老公份工係driver(一星期有3,4晚要上大陸交貨,直至做到通宵),例如佢有一晚唔返(果晚無得沖涼及sleep,佢話呀)第二晚好夜先返屋企,佢才沖涼、換衫及sleep囉!
我只hope佢有1 日 time放假陪吓我哋又好(family day),或者佢自己想起屋企休息吓都好,我都心滿巳足la(我唔算要求高呀..) :cry:
彤彤媽媽咪:
我無做嘢有5 y囉,now係全職媽咪

民房

彤彤媽媽咪 寫道:
ru_663th....
佢唔反屋企訓...會係邊度訓....??
佢做乜工作架....??
你有冇野做....??

我都想知,我真係諗唔到佢會做咩野工囉

ru_663th,
大家係lee度都係比意見姐(包括正同反面),如你只係覺得自己完全正確,咁你都唔洗人地比咩野意見啦,你下次出post記住寫'正面意見only'啦

從你既回應,唔難明點解你老公會咁樣 啦

複式洋房

ru_663th,
咁你信唔信你老公呀?你有冇問過佢點解倍佢阿媽就有時間但倍你就冇呀?

洋房

原來係咁.....
做佢果行係咁架.....
冇得上交貨,即冇錢出糧...
咁就要轉工,體諒下佢啦....
話哂一齊唔長又唔短,仲有個仔....
佢夜反果日咪陪佢夜o的囉....
橫點你又唔駛反工.....
兩個可以一齊係緣份o黎架.....

別墅

ru_663th 寫道:
parker:
"我老公有幾衰?"請你睇清楚我write嘅內容!!我write得好清楚 你唔好亂甘吵人,有口得d~~
你知唔知留言板嘅目的係乜?係!幫d有問題d人解決及比意見佢!而且,你唔係我,根本感受唔倒我d唔開心~~:-(
另外,點解我甘講,佢"將工作放在第一位",因為佢做每一份工,都話無假放!!(足足有幾年都係甘)中之,逢咩節曰及佢家人生曰或者佢果d親戚要擺酒,佢阿媽叫到,一定應成她先!(重要係先斬後奏,先同我講喎!!)你話嬲唔嬲先? 佢唔知一次係甘做....

我唔係想"吵人", 我只係完全睇唔出你做乜咁嬲. 你老公做"driver", 咁你都數得出佢既工作時間同規律, 佢冇假放係佢錯咩? 抑或佢放假但同第二個女人去玩呀? 你係咪太耐無做野, 唔知世界艱難呀??

我只係覺得完全莫明其妙, 九唔搭八啫. 你俾既資料又唔多, 無的放矢, 仲話自己"write 得好清楚". I don't think so 囉.人地講少少你唔岩聽就發爛渣. 講下意見都叫冇口德??-(

咁我唔入黎啦, 祝你地夫妻和順, 白頭到老啦. (如果你老公頂得你順既話. 我好同情佢)

珍珠宮

parker:
我d fd都應為我老公唔arm!(巳婚男人應該抽time陪吓屋企人)
唔通你係「外星人」嚟

珍珠宮

好勁呀:
多謝你比嘅意見!
我份人係就係,唔係就唔係(簡單來說,直長直肚說話嘅人)
你寫"唔難明點解你老公會咁樣 啦"字眼,what mean?
女人嬲一個男人,一定有佢嘅原因?hope你明白這一點!! ?-(

首頁

尾頁

跳至