自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2019勳章

回覆:新一代教仔法

接受唔到

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

洋蔥頭媽咪 發表於 13-5-31 15:53
我都係講事實,而家d人只要不滿就會亂映人放上網批判,呢d係自私行為更加唔應該影響下一代,此風不可長!:i ...

咁我又覺得話分兩頭。

我都唔贊成D人只係不滿就亂映街上路人放上網批判,因為佢地只知自己既角度,未必係事實全部。

但呢個事件情況唔同,我無見個媽媽upload上fb,個媽媽fb亦未必open to public,其實同我地細個阿媽講打電話話俾阿爸知妳D曵野有乜分別? 咁講好似誇張左D。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

寶石宮

2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mouth:

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:sasa0208 的帖子

但係而家d人好勁架,就算你唔open to public都可能有機會比人copy左出去
不過講真我唔建議用呢d方法去嚇小朋友,慢慢佢會覺得你唔like可以映我,第日我唔like一樣會映番人黎批評,網絡欺凌就是這樣。呢d係我既睇法,請勿介意。

珍珠宮

2019勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 ninjarabbit 的帖子

我個女一發癲…我就會話周街都有人會拍你!你即管發癲喇..
到時你一定全城最紅

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

mouth:

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:ninjarabbit 的帖子

唔同桇,你映佢相同放上網就唔止係比爸爸媽媽响屋企教禁簡單,而係好多人知,可能親戚,朋友,同學仔,小朋友驚係因為有自專心,覺得醜,雖然父母可能只係講下,但已經傳達左個錯誤訊息令佢以為日後都可以這樣對人。

男爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

我都有用,同佢講影低whatapps比老師睇,佢會立即乖返

伯爵府

2019新春慶豚圓 熱血勳章

即係個阿媽教個仔, 要脅人係可以得到自己想要嘅嘢.

第時阿仔大啲, 偷拍阿媽沖涼, 然後要脅阿媽, 話你再唔俾錢我我就將啲相放上fb, 等你無哂面

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:唔同桇,你映佢相同放上網就唔止係比爸爸媽

原帖由 洋蔥頭媽咪 於 13-05-31 發表
唔同桇,你映佢相同放上網就唔止係比爸爸媽媽响屋企教禁簡單,而係好多人知,可能親戚,朋友,同學仔,小朋 ...
其實我地細個無fb,但係D曳事都係親戚同街坊都會知晒。所以我諗會比較難認同你既講法。

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”

伯爵府

引用:我都有用呢招架WOR,+我一拎電話對住我仔就

原帖由 Charlotte_mom 於 13-05-31 發表
我都有用呢招架WOR, 我一拎電話對住我仔就收
我以前都試過,點知搞犒下佢一見我舉起部機,唔理喊緊定din緊,即刻舉起兩隻V字手+四萬口,擺好Po屎等我影

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

唔係咁好lor

禁止訪問

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:頭先出去食飯,隔鄰枱有個後生媽媽同三歳小

原帖由 ninjarabbit 於 13-05-31 發表
頭先出去食飯,隔鄰枱有個後生媽媽同三歳小朋友,小朋友坐唔定郁身郁勢,又未食完野。媽媽叫左幾次坐定後同 ...

simple is the best~

公爵府

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都係咁嚇阿囡架我話影底佢d成績放上fb,等幼稚園老師知道佢升咗小學曳咗

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

珊瑚宮

引用:即係個阿媽教個仔,+要脅人係可以得到自己想

原帖由 natzuki 於 13-05-31 發表
即係個阿媽教個仔, 要脅人係可以得到自己想要嘅嘢.

第時阿仔大啲, 偷拍阿媽沖涼, 然後要脅阿媽, 話你再 ...
個例子會唔會extreme 左少少? 犯法喎!

侯爵府

回覆:ninjarabbit 的帖子

時代已經唔同以前,網絡威力係你估唔到架。 Anyway 你接受用呢d方法黎嚇小朋友,大家諗法都唔同我唔會再比意見。
Good Luck !

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+13-05-31+

原帖由 anitawong21 於 13-05-31 發表
我以前都試過,點知搞犒下佢一見我舉起部機,唔理喊緊定din緊,即刻舉起兩隻V字手+四萬口,擺好Po屎等我影: ...
好有經驗

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我都係咁教女嫁喎... 真係work嫁!!!

首頁

尾頁

跳至