親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

帶蒸餾水去旅行:放寄倉行李内會壓到漏嗎?

如題,唔該曬!

大宅

Re: 帶蒸餾水去旅行:放寄倉行李内會壓到漏嗎?

我都係hand carry上機咋,因為怕放係喼壓爆咗整到一喼濕哂,冇水用之餘仲冇衫著啊~
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

伯爵府

我試過but冇壓到漏bor d水5好裝咁滿,先用大膠袋裝住封好,then用大毛巾(or衫)包住sip係其他衫

公爵府

牛年勳章

補充多句是放"口急"

[quote]
小BMom 寫道:
我試過but冇壓到漏bor d水5好裝咁滿,先用大膠袋裝住封好,then用大毛巾(or衫)包住sip係其他衫

男爵府

好媽媽勳章

係要硬身個隻喼就穩陣

[quote]
CMMANDY 寫道:

補充多句是放"口急"

[quote]
小BMom 寫道:
【施恩企盼天上賜, 晴空劃破千紅紫。】

複式洋房

小樹熊 寫道:
我都係hand carry上機咋,因為怕放係喼壓爆咗整到一喼濕哂,冇水用之餘仲冇衫著啊~

依家去英國及北美唔比hand carry任何液體(連水在內)上機. 蒸餾水 -- 去到至買啦! 如果唔喺攪到行裡超重時就煩!
:-P

男爵府

我試過帶未開既蒸溜水放

公爵府

牛年勳章

[quote]
施晴媽咪 寫道:
係要硬身個隻喼就穩陣

[quote]
CMMANDY 寫道:

補充多句是放"口急"

[quote]
小BMom 寫道:

大宅

唔該曬你哋!我想去泰國蘇梅島,果道會幾難搵到可靠的蒸餾水......

複式洋房

mamamau 寫道:
唔該曬你哋!我想去泰國蘇梅島,果道會幾難搵到可靠的蒸餾水......

hello mamamau,

are you going with your kid to Samui? I'm going with my daughters end of Oct. Can I know your plan pls e.g. will you go Koh Tao for snorkeling? How old is your kid?
Tks a lot

珍珠宮

畀面勳章

我頭2次去Bangkok都帶4-5支distill water, 冇試過漏.

我會揀個樽要實淨d既, watsons都幾好. 跟住每支個別用plastic bag包好, 我個係硬喼 (寄艙), 將支裝水用衫卡啦放, 等佢地減少撞擊.

次次都ok呀!

子爵府

我去3日2晚台灣要帶幾多支,我個囡依嫁19個月大?

大宅

mamamau 寫道:

係BKK同埋PTY都抎唔到有蒸餾水賣,找到的樽裝水都係曠泉水唔適合開奶O架。

係samui咪仲難抎到,都係帶定去啦
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

子爵府

SukiYau 寫道:

有冇人可以答到我

伯爵府

台灣屈臣氐(西門町內)有蒸餾水賣,so可以5帶.如果保險,帶1支去到先再買~

男爵府

好媽媽勳章

我個囡同你個囡一樣大, 月尾會去3日韓國...預備左3支屈記1.8L的蒸餾水。出門時在家帶壺熱水應該夠用。

SukiYau 寫道:
[quote]
SukiYau 寫道:

有冇人可以答到我 [/quote]

男爵府

好媽媽勳章

[quote]
CMMANDY 寫道:

首頁

尾頁

跳至