跳至

首頁

尾頁

民房

hello, 屯門媽媽

hello, 各位屯門媽媽, 您們好! 我是第一次入嚟, 兒子以前在聖彼得堂幼稚園讀, 但不久便轉了校, 所以剩下了校服, 你們有無須要呢?

複式洋房

Re: hello, 屯門媽媽

Wanttoknow :

為何你的兒子要轉校,這間聽說都幾好架, 可否告知原因?

violet_sum

民房

hello,
是真的很好, 是因為我們的工人突然走了, 所以迫使轉校 :-(

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

工人走左點解個小朋友要轉校既?

我個仔都係聖彼得堂畢業架,我都覺得呢間學校真係好好!

愛我的人快樂幸福
害我的人必落地獄

民房

hello, 我們是在職父母, 是找一間全日而且時間可以配合上班.

民房

請問你兒子在那一間小學讀書? :-P

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

咁你仔仔而家轉左去邊間呀?讀得開心嗎?
愛我的人快樂幸福
害我的人必落地獄

民房

小傑媽媽, 現在就不太好了, 在龍門居珈琳與St. Peter 真是第一班和第九型的差別, :-( 你兒子的小學怎樣呢?

民房

打錯字, 是第一班和第九班!

男爵府

wanttoknow,

hello

咁你仔仔而家讀邊間小學??

wanttoknow 寫道:
hello, 各位屯門媽媽, 您們好! 我是第一次入嚟, 兒子以前在聖彼得堂幼稚園讀, 但不久便轉了校, 所以剩下了校服, 你們有無須要呢?

民房

他現在讀K2, 有無好介紹 - 小學?

複式洋房

Hi Wanttoknow ,

我個人覺得以下幾間小學幾好,但可能不太近你 :
順德聯誼會何日東小學 - 但功課多
蒙恩小學 - 好似課外活動多些
保良局方王錦全小學或屯門官小
鄭任安小 / 千禧

請問你係在職定全職媽咪呀? 平時邊個帶小朋友返學.
工人走左可以請番個,都不是太難.
violet_sum

民房

很多謝您的意見, 有無朋友在入面讀呢? - 保良局方王錦全小學或屯門官小
鄭任安小 / 千禧,

工人當然可以再請, 但小朋友開始大, 是很柬擇, 亦是一個情緒的問題. ?-(

首頁

尾頁

跳至