樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大家覺得荃灣綠楊新村好還是愉景新城好呢?

如題

翡翠宮

Re: 大家覺得荃灣綠楊新村好還是愉景新城好呢?

我就覺得愉景新城好啲啦, 話哂都新淨啲嘛, 兼且樓下有個又大又靚既商場喎 .....

男爵府

不過綠楊實用過愉景新城, 又近MTR

子爵府

交通方便就綠楊新村,但真係好舊。愉景新城新D,有會所,但交通就冇咁方便。

大宅

agree..

大宅

我妹妹住開愉景500幾和700幾呎, 我老公以前住開綠楊600幾呎, 講實用當然是綠楊, 間格四正夠大, 愉景房細和鑽石廳, 講新和設施愉景亦好過綠楊好多, 交通方面綠楊當然最便利但環境較嘈, 愉景要行一條長廊但樓下亦有不少巴士和小巴可撘, 選那一個地方就要看你自己對那様為著重了, 己我本人會選愉景, 因為綠楊外觀好舊和幾嘈

大宅

我以前都係住愉景, 我覺得其他人話交通唔方便, 但係我就認為唔差喇, 因為由地鐵行番去都係五至十分鐘, 對於我地喱d要返工

大宅

離地鐵站係遠少少. 可能無綠楊樓下已經係咁方便. 但因為係有蓋同有冷氣天橋. 都問題唔大. 唔覺唔覺都好快到. 其餘搭小巴同巴士都好方便. 樓下大型商場有超市. 附近街市. 花園平台舒服, 少外來人. 綠楊就開放式咁, 其他人都可去到. 不過間隔真係無綠楊咁實用. 但綠楊真的好舊同暗. 各有優點. 睇自己想要什麼.

男爵府

當然是愉景新城好!

樓齡 : 愉景新城 (8 YRS) 綠楊新村 (23 YRS)真係好舊(大型維修費好甘!)
住客設施 :愉景新城 有靚會所、花園泳池及平台舒服,又大又靚既商場, 少外來人,冇禁雜!
     綠楊就開放式咁, 其他人都可去到
交通方面 : 綠楊當然最便利但環境較嘈。愉景新城(地鐵由有蓋同有冷氣天橋.行番去都係五至十分鐘)都OK,又旺中帶靜
實用:唐樓最實用,23yrs VS 8 yrs 不同年代不能比較,愉景房細是可接受那種,窗台免費送。

同爵悅庭 比較 合理!

首頁

尾頁

跳至