跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

八掛一下, 幫bb改名未呢?

我地改左啦.

bb名單字: 一 :-P
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 八掛一下, 幫bb改名未呢?

都諗佐一兩個, 不過未決定.

你係咪男女都叫一呀? 咁第二個係咪叫二呢??
dj.hkhk 寫道:
我地改左啦.

bb名單字: 一 :-P

男爵府

係呀,真係咁打算架
我先生姓凌

bb叫凌一,教佢簽名寫01,HAHA!

Elefant老婆 寫道:

你係咪男女都叫一呀? 咁第二個係咪叫二呢??

係咪男女仔名分開諗定?
你好似唔想知baby's sex住架係嘛? (希望我無記錯人)

Elefant老婆 寫道:

都諗佐一兩個, 不過未決定.
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

ha 01 又幾盞鬼!

dj.hkhk 寫道:
係咪男女仔名分開諗定?
你好似唔想知baby's sex住架係嘛? (希望我無記錯人)

係呀 咁我咪男女名各一個囉, :lol:

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

諗緊~
老公姓陳
可能叫"子軒"(音)
不過會改左英文名先
揀好幾個英文名俾
你地投票睇吓邊個好 :lol:

別墅

我都諗左喇...
不過要等6299覺得ok..同埋批過ok先..

老公姓"區"
諗住叫" 浚軒" or "卓軒"..

我都like個 " 迪" 字..但係好難襯咩字..
哈哈..有冇意見咁呀..?

洋房

venusbaby 寫道:
我都諗左喇...

老公姓"區"

venusbaby,
可以叫區文迪.

我都諗緊, 留返比老公去諗了.

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

未呀!!要等 BB 出左世之後 99先攞 8 字去批!!

大宅

我都未改名呀!打算BB 出世之後比$$$$叫人改!
maybe黃大仙開舖

大宅

睛靈勳章 畀面勳章

中文名諗

別墅

我都有諗下既,不過多數留番俾老公揸主意。
依家仲未知仔定女,不過如果係女既話,想叫佢「小柔」。

男爵府

原來軒字都幾popular bor! 幾好聽呀~~

同埋原來都幾多人夾下八字咁...
:mrgreen: ... 好得意 :lol:

大家爸爸媽媽咁錫bb, 攪盡腦汁幫bb改番個靚名, bb們真係幸福喇 :-P :-P

男爵府

「小柔」好好聽啊, 我覺得佢會好乖乖咁

unicornson 寫道:
我都有諗下既,不過多數留番俾老公揸主意。
依家仲未知仔定女,不過如果係女既話,想叫佢「小柔」。

大宅

當我未知bb是b or g, 我就已經唸, 男仔就用個軒字, 軒字比我嘅感覺好文質'賓賓', 原來已經有咁多mami, 都志同道俠唸哩個字wor!

別墅

區文迪都幾好bor...多謝你既意見...
小夢兒 寫道:
[quote]
我都諗左喇...

老公姓"區"

venusbaby,
可以叫區文迪.

我都諗緊, 留返比老公去諗了.[/quote]

複式洋房

我老公都諗緊,因為我個胎你龍鳳胎, so老公話都幾煩惱喎!!!!!! :wink:

禁止訪問

大宅

我就諗都未諗
其實我都指意我老公同我mami去諗ga la, 反正大仔都係佢地諗既
[img align=left]http://i30.photobucket.com/albums/c347/yokochiang/DSC00397r.jpg[/img]

男爵府

我尋晚番到屋企就同左老公商量...
佢話好鍾意個"嵐" 字...
佢姓余...所以而家都諗緊叫...余x嵐...
不過到生左之後, 一定會比人批下個名o岩唔o岩bb...
唔怕生壞命, 最怕改壞名嘛...

大宅

哈哈, 我而家諗緊改"陳卓軒"好定"陳卓晞"好...大家覺得點呢?

我都諗左喇...

老公姓"區"

當你見到天上星星,可有想起哥哥...

首頁

尾頁

跳至