跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

你地仲有冇比肥仔水bb飲呀??

我阿b呢排3隻牙仔一齊出, 唔知係咪好唔舒服, so 成日扭偈, 我琴晚比左肥左肥仔水佢飲~

之前有mami講過話唔好飲咁多, 唔知你地有冇比阿b飲呢??

子爵府

好媽媽勳章

Re: 你地仲有冇比肥仔水bb飲呀??

無.
大仔亦從來無飲過

子爵府

冇!

男爵府

冇飲過

大宅

無.......我都唔知道是甚麼?

男爵府

好媽媽勳章

下...原來咁多人都無比架, 咁我仲買左2支添

係我99叫我買比b飲架, 未滿月已經叫我比佢飲喇, 而家都唔知比唔比好...唉

子爵府

好媽媽勳章

debmat 寫道:
無.......我都唔知道是甚麼?
吳德物次腸痛水呀.. 老人家話飲左bb無咁多fong, 腸胃好d咁

別墅

我個女反而係未滿月飲得最多, 因為佢o個陣成日嘔奶, 我個陪月介紹我俾阿女飲既。 飲左之後真係好左同埋肥得快左!

不過後來我見我個女嘔少左, 我就冇再俾佢飲, 因為始終唔係太知D成份係乜, 唔知飲得多有冇副作用 (雖然我個陪月話佢四個仔女都係飲肥仔水飲大既)

伯爵府

呀囝細細個時有比. 因好多肚風,成日放庇.
後來一次睇醫生, 比醫生話唔好飲, 另一個就話可以飲, 但唔好成日飲.
星期五是無飯主婦日

男爵府

知唔知肥仔水o既成份係d咩黎?
呢排小b食得西藥多, 我叫個醫生介紹左隻multivitamins o既"液體"佢飲, 加落d奶到一齊飲, 因為我都覺古怪味, 齋比佢飲睇怕佢都唔制, 飲左真係好似好左dd, 開胃左, 不過都係咁奀....

男爵府

肥仔水我有比bb 飲, 剛滿月時開始飲, 因為嗰時bb 有肚風好扭計, 之後bb 好左d 就冇比佢飲囉, 呢排bb 出牙仔, 我又每日比一次佢飲, 又好似好d 喎...... 我試過肥仔水隻味, 我記得我細個時真係飲過架, 因為我記得嗰隻味呀.

伯爵府

cskclare 寫道:
我試過肥仔水隻味, 我記得我細個時真係飲過架, 因為我記得嗰隻味呀.

我細個都有飲, 我大囡都有飲, 大囡佢依家知道細佬飲,佢都好想飲
星期五是無飯主婦日

大宅

冇飲過哦, 其實係咩黎咖??

首頁

尾頁

跳至