產前產後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問點樣book QE 嘅產前講座?

如題

公爵府

2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Re: 請問點樣book QE

去產檢時,有張list貼board度,list晒course日期及topic,如撞正覆診日有想上的course,就唔洗book,只需出示當日覆診紙即可。
但如想上的course,並非覆診日,要預先到新座婦科(即平時覆診度)姑娘房度book定。

子爵府

但我係在L座覆診,都唔見有張list貼

大宅

但如果我啱啱第二次產檢時,QE掉咗我出健康院,咁我仲可以係邊度上呢?

公爵府

2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

amysiu328,

L座都有貼course出,9號房對住塊board度。
但上course都係新座,好似即係 A座(唔肯定),4/F(肯定),婦產科。若行上QE,行到中途,右手邊,新新座就係。

kitty1207,
你個情況我就唔知,咁你算唔算已排QE生?但據我所知,健康院一樣有產前course。

大宅

係呀,我排咗QE生,但啱啱第二次產檢後就掉我出健康院產檢,我要到35星期先再返QE照超音波呀,如果健康院有,我下一次去睇下先。

公爵府

kitty1207
咁你都可以排埋QEcourse喇!
點解你咁好,佢會叫你去埋健康院檢查,又有得照超聲波(我尋日已35w覆診),我就乜都無?!!

首頁

尾頁

跳至