跳至

首頁

尾頁

複式洋房

妳的先生會否幫忙揍BB啊?

妳的先生會唔會幫妳手揍BB啊!是主動或是被動啊?

大宅

Re: 妳的先生會否幫忙揍BB啊?

我老公都會主動揍BB ge,有時ar囡仲會痴佢多d

別墅

我老公都一樣會主動揍BB ge,有時仲會抱住佢訓

別墅

我老公放左工返黎都會主動揍BB架!(如果個女未瞓既話....)因為個女好嗲佢!一放上膊頭佢就成個人貼住daddy, 郁都唔郁!個樣重好冧添.... 妳話爸爸點會唔主動揍BB呀....

洋房

嘜你地d老公咁好, 真係善慕死我. 成日話bb易揍, 但佢又唔揍. :tongue:

洋房

我老公都會幫手揍bb,我老公揍bb好過我好多......

別墅

bb出世咁耐,喂過2次奶,換過2次片,吟...算唔算揍呀

佢只會係我耳邊話: 你late樣唔arm,果樣唔好 :tongue: 唔講la...真係火都來

大宅

only "肘"住抱抱,咁算5算有幫到手ar???? :tongue:

大宅

可晴媽咪:

我老公無餵過奶, 換便半次(換到一半話吾識, 我接手)..
so~~~~ 你老公好叻仔0架啦!

我老公只會抱bb同佢玩, 連暗佢訓都未試過囉

大宅

我雙手整親敷趺打時, 迫 c6 同 sophie 沖涼 - 親子活動呀, (雖然有時我都鍾意同 sophie 一齊浸浴缸), 出街就爭住推車仔或抱 sophie, that's fine!
家務佢係要講明有咩要做佢先會做, 唔會見到自動自覺去幫手

複式洋房

我老公成吾係香港, 所以番襯黎都"肘"住揍bb, 除左吾可以暗bb睡, 其他都會做, 而家識幫佢仲涼添 不過要我系旁邊幫手

複式洋房

由阿 b 豬出世,所有關於揍 bb(喂奶、換片、沖涼、洗&烚奶樽仲有玩),老公都會做,仲好細心同埋好溫柔 tim
對我就.....................唉~~~~
謙謙 boy

大宅

my husband is good and helps in taking care of bb when "bun bun" is on holiday

however, he is scared to clean bb's "poo poo"
該用戶已被刪除

大宅

我老公平時比較夜返, 起碼21:30, 所以我同佢好多時係分開食, 返到黎佢會立即 換衫 + 洗手 +抹身 (當然係我之前train佢train得多啦) 先至抱聰bb, 跟住佢就會食飯, 我就同聰bb洗白白, 洗完白白如果佢食完飯, 佢會幫手餵奶(最後果餐我地用奶樽餵), 咁我就洗碗+做家務......
佢地食完奶 + 換片, 我地會同bb傾

別墅

我老公都幾好架. 可能我埋身食人奶, 佢覺得我好辛苦. 而家又要返工.放工又要照顧bb,又食人奶.仲辛苦.
由BB 出世開始,佢都會同BB喂奶(出街)、換片、沖涼(最enjoy)、洗&烚奶樽,雖然做得唔係好好,有時又會有手尾(尤其換片),我都經巳好滿意架啦. 最重要係... 我參唔多唔洗做家務. 我地好少煮飯. 每晚阿b食奶奶的時候,老公會主動洗衫,每朝起身阿b又食奶奶,佢就會收衫, 最近仲幫我iron添. .. 其餘的家務... 有d我自己做, 有d就等個家務助理黎做...

別墅

認識瑞士牛牛第一回

我老公會主動揍BB架, 佢 only Sat n Sun in 香港, but, 佢會同bb洗白白+換片+洗碗+arrange lunch/tea/dinner+ 同bb玩+洗衫,收衫.

我老公 = weekend "bun bun"

別墅

我老公都會揍BB架, 由換片, 喂奶到 um Nicole 訓, 佢都有幫手
(尤其係 Sunday when bunbun on holiday).

大宅

畀面勳章 爸B勳章

我老公負責幫bb沖涼, 所以我係吾識沖架
所有關於揍 bb既野佢都好熟手, 如喂奶、換片、洗&烚奶樽、玩同埋影相, 家務方面佢會幫我掠衫收衫, 如果我煮飯佢就會洗碗, 不過一星期最多都係煮得一餐

大宅

畀面勳章

我老公都有湊bb 架,我初初坐月果陣,佢仲負責幫 bb沖涼添 不過 bb 開頭次次沖涼都喊,唔知係唔係我老公粗手粗腳呢 ?-(  後來到我幫佢沖就冇喊啦。

首頁

尾頁

跳至