跳至

首頁

尾頁

大宅

10月14日打一歲針

Hi,邊個BB,在10月14日星期六打一歲針??

可能會在西灣河健康院,見到我喎!
3歲啦!

男爵府

2019新春慶豚圓

Re: 10月14日打一歲針

我阿仔都係約左果日打呀~
但就係紅磡健康院~

男爵府

我對孖女都係,不過响大埔打

大宅

carlson豬仔係約左果日打呀~
但就係鄧志昂健康院~

歡迎進入Carlson BB => 相簿 +新加入的Blog
Carlson 媽媽卡臣媽放棄了廚藝學院學做西式包點學徒喇!!, 真可惜!

大宅

我隻 "鈍豬" 都係, 不過食葯中, 唔知可唔可以打針 , ?

大宅

siuyi 寫道:
我阿仔都係約左果日打呀~
但就係紅磡健康院~

me too

侯爵府

千期唔好tim ar , 醫生話ga ,打咩針都係一樣
食緊藥當然唔好打la, 改期la

goreme 寫道:
我隻 "鈍豬" 都係, 不過食葯中, 唔知可唔可以打針 , ?
不要為孩子將來的學習發展而擔憂,只要孩子健康快樂地成長便是我最大的心願

侯爵府

你地去健康院打一歲針時自己要同bb 量下體溫先ar
好多健康院因為人多唔同你check , 只係填張form算
我有朋友上次就中招la , 就係因為原來bb發燒唔舒服緊d姑娘都照打, 因為冇check 過, 之後bb 大病左一場ar :-(
不要為孩子將來的學習發展而擔憂,只要孩子健康快樂地成長便是我最大的心願

子爵府

浩揚仔都係聽日去打呀!
但就去馬鞍山健康院.

病, 已經叫做好返, 但好間中先有一兩次鼻水,
都唔知點算好
唯有聽日打之前問下姑娘先囉.

子爵府

浩揚仔今日打左針喇~ 超痛咁呀! :-(
姑娘手勢麻麻地, 唉~

測驗呢, 測左以下:
1. 比架車仔佢, 姑娘推比佢睇, 睇下佢有咩反應.
結果浩揚掟開. 再比, 再掟.
原來姑娘要我地教 BB 模倣我地生活動作, 如推車/ 打電話/ 用搖控 ...
2. 比 D 好細粒的紙粒比浩揚執, 睇下佢識唔識用食指同手指公 'lim' 起紙粒. 浩揚仔右手 ok, 左手原來手指公唔識郁, 唔成功.

問的:
3. 識唔識行 / 扶住行都 ok -- 浩揚扶住行 ok
4. 識唔識著衫時舉起隻手 -- 浩揚唔識
5. 識唔識指住 / 發聲指示想要的東西 -- 浩揚冇要求的, 所以都係唔識
6. 識講咩, 唔一定要有意思, 發音都 ok. -- 浩揚識媽媽, 乞嚏.
7. 識唔識聽指令做動作, 如 bye bye -- 浩揚識 bye bye, open, close, clap hands. 仲識拍口講 'wa wa wa wa'

係咁上下喇~

複式洋房

Grace, 我QQ 10/14 打左針喇~ 佢身痛, 我個心重痛呀!

係青衣健康院打的.

基本上d測驗都差唔多, 等我都報告下先 :

測驗呢, 測左以下:
1. 比架車仔佢, 姑娘推比佢睇, 睇下佢有咩反應.
QQ都識
原來姑娘要我地教 BB 模倣我地生活動作, 如推車/ 打電話/ 用搖控 ...
2. 比D 好細粒的餅仔比QQ執, 睇下佢識唔識用食指同手指公取. QQ好快咁就放左入口, 左右手都 ok, 成功.

問的:
3. 識唔識行 / 扶住行都 ok -- QQ扶住行 ok
4. 識唔識著衫時舉起隻手 -- QQ識
5. 識唔識指住 / 發聲指示想要的東西 -- QQ成日出街等電梯時, 指住個制話要襟; 見到我地食野, 佢就埋黎話食食
6. 識講咩, 唔一定要有意思, 發音都 ok. -- QQ識爺爺, 食食, 魚, 打打, DADDY .
7. 識唔識聽指令做動作, 如 bye bye -- QQ識 bye bye, 拍手, hello, bye bye

都係咁上下喇~

8w1d : 1.61cm
12w5d : 6.47cm

大宅

點解你們問咁多野?
又有車仔testing?

點解我個間健康院, 咩都無, 好似平時d野咁.

等我自己同佢test下. ?-(
3歲啦!

侯爵府

yau_grace,

原來你都係馬鞍山區, 我都係呀. 但我個女下個月先打針.

yau_grace 寫道:
浩揚仔都係聽日去打呀!
但就去馬鞍山健康院.

病, 已經叫做好返, 但好間中先有一兩次鼻水,
都唔知點算好
唯有聽日打之前問下姑娘先囉.
該用戶已被刪除

大宅

E&J ,

嘩!你個仔咁快就比雪糕佢自己拿住吃.

好得意ar.
3歲啦!
該用戶已被刪除

子爵府

妳地 bb 打針後有冇出疹呀?
浩揚仔打完個幾星期. 尋日開始對腳出左 d 點點呀.
初初我以為比野咬, 但後來又多 d.
我見份打針資料話有少部份人會係咁
所以我冇理呀

大宅

有出疹,成個背脊好多一點點. 99話無野的,出了仲好ar.

yau_grace 寫道:
妳地 bb 打針後有冇出疹呀?
浩揚仔打完個幾星期. 尋日開始對腳出左 d 點點呀.
初初我以為比野咬, 但後來又多 d.
我見份打針資料話有少部份人會係咁
所以我冇理呀
3歲啦!

首頁

尾頁

跳至