自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:好唔開心,有冇人可以陪我傾下

係啦,錯係佢,點解自己走咗去呢,佢就大教瞓,自己就坐公園。
返去瞓廳,唔好理佢。

珍珠宮

回覆:wingchan1124 的帖子

嘩!仲有咁多個鐘,真係辛苦你喇!唉!咁你打算之後點呀?嘈其實係冇解決件事架!仲嚇親小朋友~會唔會考慮放低個女係外家先同老公單獨傾下?!

大宅

點都好,明天返去霸住自己的地盤,冷靜后觀察吓c6的行為,唔好check手機啦,一check實再鬧交,如果佢每日都乖乖地,就當誤會算數,嘈交好傷身,做個聰明的女人要錫住自己

禁止訪問

伯爵府

jm 妳同女女仲係外面? 早d翻去啦 我知道你面對佢好難忍 但何必辛苦自己同女女呢 照顧好自己同女女 妳點喊點吵點折磨自己都無用 男人都係5會理 靜係顧自己架咋
誰也不懂誰

侯爵府

呀囡點呀?!妳留佢一個喺屋企?!
逃避都唔係辦法wor,始終都要解決.
擺明個男人就唔會承認自己有問題.
愈嚟愈冇記性

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:我返去見到佢又忍唔發火,頭先嘈交都嚇到呀

原帖由 wingchan1124 於 13-06-01 發表
我返去見到佢又忍唔發火,頭先嘈交都嚇到呀女係咁喊,我唔想返到去又同佢嘈,我等佢返左工就會返去

...
乖啦。返屋企先啦。你2公婆點嘈,都唔好阿女跟你坐天光。又唔係佢會打你;同埋咩理由佢舒服訓,阿女要係m記坐天光。

乖啦,上返樓先啦。一個女人仔唔好同個女係街呢。

不知所謂的乙陸!!!

大宅

引用:佢就係唔肯同我傾,靜係話你鍾意點諗就點諗

原帖由 wingchan1124 於 13-06-01 發表
佢就係唔肯同我傾,靜係話你鍾意點諗就點諗,跟住一句都唔應唔出聲,咁即係想點

...
男人就係咁,佢身有屎,咪唔出聲囉,仲要惡過你,賤格!

大宅

又唔係你錯,個女更無辜,你快啲帶佢返屋企瞓覺啦!事情唔會一時三刻解決到,唔好難為自己同個女!返去啦!比我唔會走,要走嗰果係個死佬!你同個女半夜三更走咗出去,佢都可以唔理,係人唔係呀?!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

樓主可唔可以執嘢返外家住幾日?你本身有無返工?有無積蓄?我諗你而家要幫自己同個囡打算下,盡量抓得幾多錢喺身。另外唔好再同c6嘈喇,答案已經好明顯,再嘈都無用,記住要自強呀!

子爵府

回覆:wingchan1124 的帖子

或者佢想冷靜下,比啲空間大家,佢條氣順左就自然返屋企

伯爵府

多謝你地既關心,我返左去啦,執D野我就返外家住,佢根本冇諗住去解決個問題,我好心淡啦,反正佢都唔想再同我講野,以後既路我都唔知點行落去,係咪真係咁就冇左個家,我真係唔知點做!

珊瑚宮

環保接龍勳章

你地兩個大人的事,唔好要小孩受苦,好地地一個小朋友要出走去麥當勞坐成晚,你係咪想將來個女慣左夜媽媽坐麥記呢?

有咩事都好女女將來最重要,最愛你的是你女女,最心疼你的都是她。有姊妹問得你好好,你想同你老公傾咩呢?可能你真係要返娘家,搞離婚佢才會知驚會氹返你。但也有可能佢算數會離婚。所以你做任何事都要清楚自己條路,大不了就飛左你老公,又或者你接受到佢溝女(只要佢肯養家肯返屋企)。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

大宅

講真,呢個世界唔會話無咗邊個會死,老公係要對一世,如果唔夾我覺得無謂勉強,呢個年代,男女平等,女人都可以當家作主,唔再係以前咁比男人牽住鼻走,樓主如果你想保住你個家,你都要改變下態度,唔好下下又哭又鬧,男人最怕呢樣,見到你都唔想傾啦,你試下wa佢傾,可能會好d,為亞女著想,唔好影響佢

伯爵府

傾咩都好,起碼我想知咩事,佢依家果種態度真係好黑人憎,乜都唔講,仲發返我脾氣轉頭,次次都係咁,我真係好辛苦!
好似其他Jm咁講,比佢冷靜下,我都唔想再嘈,佢要玩就由佢玩,反正我咩都做唔到,如果我同個女佢都覺得唔重要,再一齊落去都冇意思

子爵府

冷靜,小朋友幾大?你本身有冇經濟能力?外家可否支持同鼓勵?家裡冇咗c6得唔得?對小朋友有冇影響?係,同唔係誤會,會唔會影響決定?
冷靜的諗對策(利與㢢)再決定點做

伯爵府

引用:冷靜,小朋友幾大?你本身有冇經濟能力?外家

原帖由 maggielucas 於 13-06-01 發表
冷靜,小朋友幾大?你本身有冇經濟能力?外家可否支持同鼓勵?家裡冇咗c6得唔得?對小朋友有冇影響?係,同唔係 ...
個女就2歲半,我本身係ftm,所以冇乜錢,平時c6都唔係比得多我,我當然唔想個女係單親家庭長大,我只係想同C6傾解決辦法,但佢完全唔想傾,我可以點

男爵府

点呀?老公返屋企未?如果初犯比次機會原諒炬囉!但再有下次,就唔好忍啦!

翡翠宮

個人意見有第一次就有第二次,樓主老公擺明唔重視段婚姻啦!樓主諗清楚想為咗要個「完整」嘅家而隻眼開隻眼閉由得老公溝女,定寧願忍痛分手靠自己帶大個女。講真頭家唔正常個爸爸擺明唔尊重媽媽唔尊重婚姻又日嘈夜嘈你覺得個小朋友喺呢個家長大會心身健康咩?擺個可有可無嘅男人喺屋企個女睇多幾年仲會尊重你咩?離婚已經係現今世界最普遍嘅悲劇,最緊要係樓主點處理母女關係,有人搞到小朋友反叛亦有人同小朋友關係更勝從前!我嘅意見永遠係婚姻不容許一次背叛、小朋友要喺正面環境長大。可能離婚後財政較吃力但總好過小朋友日日對住個「我係去溝女點吖」嘅爸爸!

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

首頁

尾頁

跳至