想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

咁大年紀仲生唔生好?

今年成38嵗,已經有一個5歲細路,想生多個陪吓佢,但又怕年紀大揍番BB好辛苦,又怕我60歲時佢先得20歲,仲未出身,都唔知生唔生好?大家比D意見。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 咁大年紀仲生唔生好?

你有無經濟能力?? 老公想唔想?? 有無人可以湊到?? 你有無時間同愛俾到佢??

洋房

sukey2628 :

如果妳唔係第一個這個年紀無問題, 反而係miffymiffy啲問題要作考慮因素

民房

我經濟能力無問題,老公都好想生多個,但係如果生多個就不可唔做嘢,因為開支大了又要儲退休金,仲加上我60歲時仲要供他讀書,真係要做到55歲了。
如果唔生多個,咁做多幾年便可退休。

生多個會請工人揍,咁我都有時間同愛比到佢的,但因為要返工,所以都不能做全職媽媽。

男爵府

你身體一响好唔好? 如果好,其實衣個年齡都唔算好大,如果其他因素,如經濟... 時間... 心理準備等等ok既話,就go ahead啦。同埋,諗可以諗,但係就真係唔好諗咁耐,否則真係大年紀嘞!! ?-(

大宅

sukey, 一係比上帝拿主意囉. 你唔好避孕兩年 (自己定), 有就要, 冇就算.

侯爵府

Agree on boboT, 交由主去決定喇!

boboT 寫道:
sukey, 一係比上帝拿主意囉. 你唔好避孕兩年 (自己定), 有就要, 冇就算.

洋房

我今年39啦, 一直無想過生bb, 去年意外有左又小產左, 現在又想生又好驚,自己又有血壓偏高, 大家可唔可以比d意見我呀?

洋房

sukey2628 寫道:
今年成38嵗,已經有一個5歲細路,想生多個陪吓佢,但又怕年紀大揍番BB好辛苦,又怕我60歲時佢先得20歲,仲未出身,都唔知生唔生好?大家比D意見。

其實38歲都唔係好大o者...我有個朋友個媽咪仲利害49歲先再生個細佬比我個fd.我個fd都就30歲啦...其實最緊要係你自己想唔想要多一個o者.....如果我同先生都想生多個,咁咪生多個囉

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

好怪喎.... 30歲有個細佬 0.5歲 ?-( ?-(
日清 寫道:
[quote]
sukey2628 寫道:

其實38歲都唔係好大o者...我有個朋友個媽咪仲利害49歲先再生個細佬比我個fd.我個fd都就30歲啦...其實最緊要係你自己想唔想要多一個o者.....如果我同先生都想生多個,咁咪生多個囉[/quote]

首頁

尾頁

跳至