跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大埔區的媽咪有冇補習社可以介紹

如題

民房

Re: 請問大埔區的媽咪有冇補習社可以介紹

我個仔補開的叫思銳, 在大埔商業中心5樓504室, 雖然貴d, 但我個人覺得補得好好, 跟功課同進度都好足, 你可以打去問下有無位, 22646100

複式洋房

咁啱既,我囡囡都係到補.
其實我已經試左幾間,先揀到呢間咁好.
我鍾意佢地D導師有愛心同耐性,
真係為我囡囡的成績著想,
唔會好似其他補習社咁趕鴨仔,做完功課就算.

toffemum,
雖然係貴D,咪當飲少兩餐茶囉,
始終都係自己仔女最緊要嘛.

民房

我都同意, 其實我報之前都有去過好多間問, 我覺得思銳可以跟得足時, 唔係只做完功課就算, 其實溫書都好重要, 加上我個仔話d老師唔會比答案, 會教佢, 等佢諗到為止, 我覺得咁樣先係叫補習. 就因為咁, 即使出面好多好平的補習班, 我都唔會轉的, 最重要用得值得

男爵府

2019勳章

咁想問有無d近富善村/大埔中心而又好的補習社呀

男爵府

2019新春慶豚圓

但真係好貴呀!!!!
睇怕全大埔最貴係佢地!!

toffeemum & dolphinpinkpink

hello!!!你地d囝囝同囡囡讀幾年級呀?佢讀邊間小學?得閒交換下心得呀!!!

子爵府

睇下間補習社對幾多個law, 對得多都好難教其他野

民房

我都同意, 就係因為佢地師生比例小,所以先跟得足d, 我聽過有d人話有d補習班1對10以上, 我都懷疑補唔補到

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章

toffeemum 寫道:
我都同意, 就係因為佢地師生比例小,所以先跟得足d, 我聽過有d人話有d補習班1對10以上, 我都懷疑補唔補到

有無其他補習社呀, 幫家姊問, 家姊囡囡現在在樂兒補, 但家姊話唔好, 想轉 ?-( :-P 叫我問下bk媽咪, 她住大埔很短時間, 什麼都不知, 請各位幫幫手, 謝謝

子爵府

樂兒一對幾呀? 同埋佢囡囡成績去到邊? 做功課快唔快? 好多考慮因素, 睇下邊間適合

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章

jennyleung 寫道:
樂兒一對幾呀? 同埋佢囡囡成績去到邊? 做功課快唔快? 好多考慮因素, 睇下邊間適合

好似一對八倒, 囡囡是p.1, 每天補2.5小時, 做功課都慢的,

子爵府

Martin媽咪 寫道:
[quote]
jennyleung 寫道:

好似一對八倒, 囡囡是p.1, 每天補2.5小時, 做功課都慢的, [/quote]

一對8太多喇, 你家姐係唔係要番工? 或者叫佢睇下美豐花園果頭果幾間啦, 果度d唔算貴

複式洋房

我都同意一對八太多,小朋友太多聚埋一間房就會分心

我囡囡話思銳溫書時最多只有5個人

我去過樂兒,放學時d學生出極都出唔完,肯定唔係一對八咁少

首頁

尾頁

跳至