產前產後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

金裝能恩好嗎?

在診所發現金裝能恩's "feeding scheme" form.
Is that means they will give me some free samples??!!
it claims it cause less allergy .. is that true?
pls share
thanks!

民房

Re: 金裝能恩好嗎?

隻奶粉係低敏, 比正常的少左少少附加野 (唔知dha 定咩...) , 佢地個宣傳都係 話suppose bb飲自選奶粉腸胃不妥, 兒科e生 suggest 轉呢隻先轉, 所以妳可以睇下好唔好直接同佢食哩隻, 定係到時阿b出左世, 有需要先轉呢隻.

我阿b係食佢的, 我唔係好介意少左個d野, 因為初生奶粉點都係以近人奶為標準, 所以加多左幾多野都可能多餘. 再者我自己比較敏感, 怕阿b都係, 所以一開始就幫佢選呢隻 + 人奶(少少, 我冇咩奶). 佢都ok, 食得順, 又重得幾好 (依家3.5個月 18-20磅...大隻b) , 我有幾個朋友之前食開第2隻, 佢地說有d 熱氣, 後來都轉左呢隻, 都ok. 同埋隻奶粉是苦苦地, 唔好味的, 阿b都肯飲, 而家阿b對飲水都不會抗拒. :-P

大宅

我阿b都係食呢隻, 能恩都有DHA同埋ARA果o的其他brand都有o既營養, 不過佢就係用左佢地專利o既H.A.蛋白優化處理, 令bb可以減少出現過敏反應! 我個b出世時係食第2隻奶粉, 但係佢出左好多奶癬, 所以同佢轉左食呢隻, 立即冇哂, 我覺得幾好!

大宅

我細孖原本係食s26,佢塊d濕疹好犀利,又多痰,又易咳
醫生叫我地轉低敏奶粉.轉左塊面好翻哂,只係間唔鍾忟先出少少紅粒粒.

大宅

yes, good for Allergy bb...my baby start to eat this then I changed to A+ but bb have many 濕疹 & 奶癬. Finally, I changed back to 金裝能恩.

You told "feeding scheme" form, I want to see. My doctor haven't this. Only A+ free samples form. Thanks!

大宅

大宅

佢唯一唔好就係有少少苦味

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

THANKS A LOT!

kimmiechiu 寫道:

You told "feeding scheme" form, I want to see. My doctor haven't this. Only A+ free samples form. Thanks!

I got it fom dr. yu (ST) clinic.
I think you have to give the original back to the clinic.. so, may be you can go there and pick one.

首頁

尾頁

跳至