論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 你地個工人有無整爛野

原來真係天下菲印傭一樣差, 真係名副其實的破壞王

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

我發覺我而家好cheap lor. 洗潔精用cheap野.洗粉用cheap 野.電飯煲,花晒都吾買新.洗衣機神神地,吾換住.飯碗,打爛好耐,好多隻.我而家用個兜食飯,勁樣衰....仲有好多好多..總之我而家好cheap!!!

大宅

其實冇乜邊個工人唔會整爛野,唔係太過份同係的小item就算,否則我一定要佢地賠,等佢地唔會變本加厲!

伯爵府

爛左啦, 我隻碟...
上星期5打爛, 我星期2至知, 日日都見面, 我又唔會鬧佢, 都唔知點解佢唔講!!!! (老公買, 貴野黎的)

唔怪之得佢呢幾日反常做野咁落力啦, 我都知有qk架勒......

佢同我講我一定唔會怪佢, d野用得就梗係有機會爛, 不過佢唔俾我知就唔岩.

子爵府

[quote]
mangolee 寫道:
點會無整爛O野?最 就係整爛O野唔出聲,等你好似神探俏嬌娃咁,自己找出真相,一

珍珠宮

GiBo 寫道:
10年來, 爛左: 浴缸1個, 飯煲4,5個(巳經轉用舊式, 都爛), 鑊1隻(轉用鐵鑊), 洗衣機3部, 雪櫃1部, 刮花家具無數, .......最慘係害死1隻狗, 另一隻跟住憂屈死, 唉!!!!!

:-( 隻狗係点死?
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

My maid also, D碗碟裂晒都擺番係櫃當無爛, 但唔會用除非我accidently用左先知, 每次我都算數, 因為唔係好貴. But 果一次連隻風水狗(都跌斷左隻腳, 但佢死口唔認, 真係好嬲 但又可以點喎!唉!!!
佢初初都會主動話俾我知同say sorry, but not anymore. 都唔知係唔係有人教佢.

珍珠宮

SandraLo 寫道:
[quote]
GiBo 寫道:
10年來, 爛左: 浴缸1個, 飯煲4,5個(巳經轉用舊式, 都爛), 鑊1隻(轉用鐵鑊), 洗衣機3部, 雪櫃1部, 刮花家具無數, .......最慘係害死1隻狗, 另一隻跟住憂屈死, 唉!!!!!

:-( 隻狗係点死?[/quote]

JSJ:

算啦!真狗都死得,何況唔曉郁嘅風水狗!? :-(
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

大宅

我工人來左1年半, 佢自己既toilet 內d嘢全爛 上至天花(d人沖涼將d水向天花射 , 地板都爛 , 未計廁所 ), d電制可以成個脫落(叫人來整時, 個師父好難相信...話好難做到 :evil: ), 洗衣機1個, 電飯煲4個(由$299至$1200), 碗最少2打, 風扇2個.....仲有好多好多....都唔知話佢低, 定話佢白c. 而家全屋裝修, 修完佢都到期byebye

大宅

Anyone will 整爛野...
One time my maid broke a flame (the glass was broken). She didn't told us about it but just left the broken glass at the original place. Maybe she wants us to find it ourselves. NO brain...
siuwa 寫道:
我工人來左1年半, 佢自己既toilet 內d嘢全爛 上至天花(d人沖涼將d水向天花射 , 地板都爛 , 未計廁所 ), d電制可以成個脫落(叫人來整時, 個師父好難相信...話好難做到 :evil: ), 洗衣機1個, 電飯煲4個(由$299至$1200), 碗最少2打, 風扇2個.....仲有好多好多....都唔知話佢低, 定話佢白c. 而家全屋裝修, 修完佢都到期byebye

水晶宮

我個姐姐最大嘅缺點就係整爛野 初到時整爛野唔出聲,俾我發覺水晶金魚得返個身無唒啲鰭同尾、米奇相架冇咗隻耳仔,生菓形狀豉油碟冇咗個"頂"(我同老公研究過好難咁爛法),啲碗碟崩嘅情况慘不忍睹!!! 話過佢之後都繼續有整爛野但係會出聲. 不過, 因為佢其它嘢做得好,所以我唯有買啲cheap嘢平常用,買佢怕! 我响第度買返來嘅Hello Kitty煲"摯",1 set Disney 碟我嘅珍藏全部收唒响我房招呼客人先攞出來用

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

Me too!
ydoris 寫道:
我發覺我而家好cheap lor. 洗潔精用cheap野.洗粉用cheap 野.電飯煲,花晒都吾買新.洗衣機神神地,吾換住.飯碗,打爛好耐,好多隻.我而家用個兜食飯,勁樣衰....仲有好多好多..總之我而家好cheap!!!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

複式洋房

My yan yan has a great protencial to break goods, because I always hear some 'ping ping pang pang' from the kitchen :cry: :cry:

珍珠宮

Kylemama 寫道:
Anyone will 整爛野...
One time my maid broke a flame (the glass was broken). She didn't told us about it but just left the broken glass at the original place. Maybe she wants us to find it ourselves. NO brain...

係呀!斷開咗兩截嘅花樽都可以照放番响枱度架!

首頁

尾頁

跳至