自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔知你地覺唔覺係hk大陸新移民既99仲好過我地d99呢??

我都唔明點解聽朋友&自己睇見.
佢地d99當佢地有寶咁.煮埋飯比佢地食架.又唔敢得罪佢地喎!!難為我地係hk土生土長就咩都無, 仲要成日睇99面色. 真係同人唔同命囉. :-( :-( :-( :-(

禁止訪問

Re: 唔知你地覺唔覺係hk大陸新移民既99仲好過我地d99呢??

男爵府

Re: 唔知你地覺唔覺係hk大陸新移民既99仲好過我地d99呢??

我睇係一d啫,
新聞成日都睇到新移民同佢99打到七彩!
唔好將小撮變全部啦。
你咁睇會好唔開心架 !

(個人睇法)

男爵府

佢自己講...係唔係邊個知...我覺得d大陸人講嘢誇張 :tongue:

民房

我知道一個就唔係啦, 係我契姐既99, 對契姐對囝囡大細超, 重男輕女(如果幫手湊住一陣, 就淨係問細佬肚唔肚餓, 唔會理下家姐餓唔餓, 所以家姐唔多鍾意跟麻麻), 又成日話我契姐乜乜物物, 好彩契姐唔係同99一齊住 :tongue: :tongue:

洋房

Re: 唔知你地覺唔覺係hk大陸移民既99仲好過我地d99呢??

agree呀,我有d學生家長﹝新移民﹞,日日去打牌,由9點打到6點,未完場仲叫d奶奶落去湊仔放學,d仔囡功課一塌糊塗,佢地d奶奶仲笑笑囗。
相反,我由朝7做到晚7,返屋企仲要湊囡,寫教案,備課,佢都唔會幫o下手,只係會成日寸我唔知點解咁多野做。
:-( :-(

男爵府

畀面勳章

Re: 唔知你地覺唔覺係hk大陸移民既99仲好過我地d99呢??

佢地0廿惡,又吾識禮貌,如果個99吾醒水,可能命都無埋,欺善怕惡佢地就叻.

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

My cousin's daughter's 99 咪係 lor.....v good gar......although 生活環境 is not too ideal. She is now very 幸福 ah !!

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

首頁

尾頁

跳至
熱門主題