跳至

首頁
23456...18

尾頁

別墅

Re: 匯景既媽媽入黎傾下計

ellan
迦南是私立獨立的, 學費及學校資料 --> click
比我, 我會比bb讀pre_nursery, 想佢可以學下紀律, 自理, 同其他小朋友相處, 等等...好過屈響屋企..

大宅

nw22,

我有幾隻barney, 下次出黎比妳bb睇下 澄澄一見到個隻purple野佢就好開心笑唔停

littlepigmum,
今朝比澄澄睇sing alone我係佢前面同佢講bye bye佢push開我要睇tv, 行到去門口講bye bye佢望左一眼又當我透明 妳話disney對佢地幾吸引呀

別墅

jonvan
好啊, 謝謝你, 睇下bb鐘唔鐘意睇先..

今日好攰呀, 同bb出街玩足一日, 由中午上playgroup開始, 跟住同佢第一次坐船船去左中環, 再去香港公園周圍行下, 跟住再上埋山頂..
bb鍾意人抱住多過坐bb車, 所以今日都抱左好耐, 隻手而家酸到呢 :cry: ..不過見佢好鬼興奮咁跳下跳下, 攰d都值得..

本來諗住明天去下匯景個公園, 但我同老公而家攰成咁, 明天都應不出街..

禁止訪問

別墅

HI labelle
我同bb參加的是基督教服務處的幼兒潛能訓練班呀, 本來我係報觀塘centre,不過佢開唔成, 結果去左尖沙咀centre, so far so good.

男爵府

MORNING ALL,

我都唔得咗邊個問問題 TIM< 不過我都知 D , 唔介意就 DEAR ALL , 答晒啦 !! 好懶 TIM

上星期六我8同亞女去迦南 INTERVIEW NURSERY, 即係 APPLY07年9月 (我亞女係 05年1 月出世, 係大BB 啦)

INTERVIEW 過程
==========

都無咩, SO FAR 都 幾好, 個 ENVIRONEMTN 我都幾 LIKE , 不過佢私立學校, 學費, 我無記錯應係 26,XXX (唔 SURE).

IN MY OPINIONS, 我都覺比佢佢地讀 NURSRY 好過一讀就讀 K1, 正如有個媽媽講, 係要佢學自理能力 , &唔水屈係屋企.

BARNEY
=====

會睇上引 KA , 我亞女係 4 個月開始睇 SING ALONG 1 (DISNEY) 佢好開心, 一去到 SWING 佢就 "THING" 晒手腳, 果時咁細個 BARNEY係 一D 都 CATCH 唔到佢.

直到1 歲多, 佢好 LIKE, 會跟住 ABRNEY DANCING, 仲有果隻片尾歌 (I LOVE U, U LOVE ME , WE ARE HAPPYFAMILY.......) 就又 郁 KA LA .

不過我覺得佢係 學到野, 又帶到開心, 可惜, 真係會過份沉迷, 要睇住時間囉(唔好比佢一日睇太多) 就 OK.

希望幫到大家

我囡囡"梓瑤"係 1 月7 日來到我地的小家庭, 重3.9kg:-P

別墅

Hi Libobo
我仔都係年頭出世, 到時入學都會是大b, 你囡囡講野未?

我bb而家睇sing along的反應一時時啦, 有時投入d, 一路睇一路笑, 有時又無咩興趣咁. 我仲有套phoenic kids都有比佢睇下, 暫時興趣一般.

過份沉迷呢樣野都真係要留意, 我都唔想佢成日睇電視. 仲有我同老公響屋企都鍾意對住部電腦, 我諗呢樣野都要警惕, 我不想bb第日大d, 成日玩電腦. 始終身教都係最重要, 唯有我地自己改善下先~

男爵府

NW22,

係呀, 真係要身教呀 ...hehe.

佢開始講野啦, 不過我覺得佢都係比同age 差 d 囉..不過, no problem, 每個小朋友個 learning stage 都有唔同 ka ma ...呵呵

sing along - 亞女識跳 clap your hands 首歌.
我地都有買套 phoenic kids 比佢學英文, 麻麻地囉.

仲有呀 ..我套 disney 係 copy嚟 ka ..所以佢都係當睇 vcd 咁囉 , 無一個 time schedule 比佢囉.
我囡囡"梓瑤"係 1 月7 日來到我地的小家庭, 重3.9kg:-P

別墅

LiBoBo,

係呀, 每個小朋友個 learning stage 都唔同, 無所謂啦..
我都覺得我bb physical 發展都不算快, 唔緊要啦, 最緊要健健康康..
你有無睇星期日晚套一公升眼淚, 好慘呢, 所以健康是最緊要.

禁止訪問

男爵府

nw22,

係呀 ,,,, healthy 係最重要.

all,

我都有報下期 kwun tong 個 centre< 不過未 知得唔得 .

別墅

我下期無join, 因星期六可能要返工..
我會找找其他, 主力找d星期日的, or 可以flexible返學日子的.

labelle, 你有無好介紹?

labelle 寫道:
咁下期轉唔轉返去觀塘centre

別墅

咦..應該已知結果咯喎..
下期2007年一月開學的亦已收哂生...

LiBoBo 寫道:
我都有報下期 kwun tong 個 centre< 不過未 知得唔得 .

別墅

尋晚聽講好似勁大雨...不過我訓到死豬咁乜都聽唔到...

男爵府

morning, 琴晚係落大雨, BB呢排半夜就醒, 仲大喊, 無覺好瞓. :-( :-( :-(
我上星期去睇過臻美同觀浸, 觀浸舊nor, 不過都係獨立校舍, 老師好nice.
臻美好新又大, 好正.

別墅

我b呢兩晚半夜都有喊...

男爵府

nw22 寫道:
咦..應該已知結果咯喎..
下期2007年一月開學的亦已收哂生...

[quote]
LiBoBo 寫道:

[/quote]

REALLY, 咁我咪要打去問吓 RESULT ??

別墅

yes, 快d打去問下啦..
如真係無位, 可找其他嘛...

LiBoBo 寫道:
REALLY, 咁我咪要打去問吓 RESULT ??

大宅

忙到cc下 :-( :-( :-( 冇時間上黎呀

我next door re-decorate 呀好noisy, e幾曰澄澄要去99到住等佢地冇咁noisy先返去

又要開會啦由朝開到晚真係想c

男爵府

麗港城又係成日裝修, 好嘈.
有bb係屋企就好煩.

jonvan 寫道:
忙到cc下 :-( :-( :-( 冇時間上黎呀

我next door re-decorate 呀好noisy, e幾曰澄澄要去99到住等佢地冇咁noisy先返去

又要開會啦由朝開到晚真係想c

首頁
23456...18

尾頁

跳至