母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

回覆:puppet_to 的帖子

大宅

回覆:bb唔飲奶,好擔心呀…

厭奶期, 我個個都係, 我見到都話無計, 唯有等佢瞓先俾佢,咁就可以食多啲

大宅

你同我SAME CASE,我仲慘過你, 由出世到BB四個月大都厭奶, 剛剛健康院磅重,跌到去生長線最尾個條.....
(出世係中間, 然後兩個月大係尾2)
泵奶5安,有時食吾晒,,,頭一安好快食,UR完氣吾肯食,要氹佢訓著先食,,,仲要慢慢啜..
一餐奶分兩三次食,食個幾兩粒鍾....咩方法都試過,換奶咀,樓鬆D蓋..都係咁樣.........
好頭痛
奶奶話今日轉一餐奶粉,,,吾夠重我都要就範

希望6個月開始食糊仔會好D.....

大宅

會唔會開始出牙?

可以試下比凍既佢飲, 如果牙肉唔舒服, 凍野會令佢地舒服D
雖然好奇怪咁, 但係無害又無計既, 一試無妨

禁止訪問

禁止訪問

別墅

我個個都係!
已經開始左成個月,上星期好d,今個星期又嚴重返!!
不过我正準備每日都俾少少糊仔佢食,之後夠6個月就正式加餐!!
希望追返上生長線(以家得25)
!!

伯爵府

引用:會唔會開始出牙?可以試下比凍既佢飲,+如果

原帖由 pprlala 於 13-06-03 發表
會唔會開始出牙?

可以試下比凍既佢飲, 如果牙肉唔舒服, 凍野會令佢地舒服D
開始出牙會咁架?我個仔差幾日五個月,前幾日開始有時埋身會拗後喊

大宅

kishibabe 發表於 13-6-4 08:29
開始出牙會咁架?我個仔差幾日五個月,前幾日開始有時埋身會拗後喊

...
我睇書係咁講, 因為唔舒服, 所以唔想食野, 同埋一啜就痛, 就更加唔想啜凍野可以舒緩, 不過我個女未到呢個階段, 只係依書直說

另外向後拗有可能係胃酸倒流, 我個女兩個幾月果陣有, 而家無咩野喇, 果陣睇好多資料, 話四個月係高峰期, 當時擔心佢要唔舒服咁耐, 好彩佢三個月左右就好好多

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊