意見反饋
義工

自由講場 今日: 1847|主題: 1017476

有d人用商場廁所好冇公德心:(

大宅

國民生產總值:3921

今日去商場排隊去廁所,我入果格正是一個後生女用完,入到去見倒馬桶塞滿晒廁紙又冇冲廁,個女仔正洗手,我咪話小姐你未冲廁,又成個馬桶塞滿晒廁紙喎(沒有濕的廁紙)。佢望左我一眼繼續洗手。咁我嘗試沖廁啦,結果仍是一大堆廁紙冲吾去。唯有同清潔個姨姨講...我冇去果格,繼續排第2格。呢個女仔真係好冇公德心呢

男爵府

國民生產總值:9469

BK Milk勳章

回覆:有d人用商場廁所好冇公德心:(

我都試過當場咁叫番個女人:你無沖廁,你入去沖番啦!佢瘀晒皮!

翡翠宮

國民生產總值:83153

2019勳章

引用:今日去商場排隊去廁所,我入果格正是一個後

原帖由 tabotabo 於 13-06-03 發表
今日去商場排隊去廁所,我入果格正是一個後生女用完,入到去見倒馬桶塞滿晒廁紙又冇冲廁,個女仔正洗手,我 ...
咁佢有無沖過廁

大宅

國民生產總值:4281

會唔會唔係佢,係再上一手?

大宅

國民生產總值:4853

我試過同樣情況,但我係受害者。我去洗手間前廁所已經塞哂,沖極都沖唔到,我又好急,唯有照去,之後再沖幾次都係塞。因好多人排隊所以唯有放棄,點知就俾下一位去洗手間嘅女人鬧我唔沖廁。

版主

國民生產總值:132769

2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

有時啲廁所回水慢又好難怪

男爵府

國民生產總值:8392

公家嘢妳又點可以肯定係之前用嗰位整污糟?厠所去水又有冇問題?其實好多時我去到d好污糟嘅厠所我都會諗會唔會下一位認為係我整到咁污糟?
試過有一次,去到間超市遇著d員工點完貨冇手尾,放左一大盒貨喺貨架旁,盒貨本係應該放喺貨架最頂,我個囡好不幸企左喺盒貨旁邊等我,點知有個老女人經過二話不說就好似老佛爺咁教訓我個囡,十足十大蝦細。我即刻無名火起,話個女人亂咁冤枉一個細路女,個女人咪話佢自己執囉,跟住行開左。
所以冇証冇據,就真係唔好亂咁冤枉人。
小朋友放暑假比平日更忙!

大宅

國民生產總值:4661

幸福蔡太 發表於 13-6-3 01:21
我都試過當場咁叫番個女人:你無沖廁,你入去沖番啦!佢瘀晒皮!
如果佢扮聽唔到,或者擺明唔理你,咁你會點?

大宅

國民生產總值:3921

引用:公家嘢妳又點可以肯定係之前用嗰位整污糟?

原帖由 heiheiada 於 13-06-03 發表
公家嘢妳又點可以肯定係之前用嗰位整污糟?厠所去水又有冇問題?其實好多時我去到d好污糟嘅厠所我都會諗會 ...
其實係因為馬桶入面果大團廁紙冇濕,(我覺得佢去之前用好多紙墊住坐位,之後順手掉落馬桶)。因為係排隊去廁所,佢出我入,所以肯定係個女仔。我只係覺得佢好冇公德心,其實佢可以將墊住坐位的廁紙掉在旁的垃圾埇內,因咁大堆廁紙掉落馬桶有機會會塞嘛~

水晶宮

國民生產總值:53361

2019勳章 好媽媽勳章 大廚勳章

廁紙咪算好,好多柯到周圍都係

---生命無價,請支持領養---

男爵府

國民生產總值:8392

tabotabo 發表於 13-6-3 01:59
其實係因為馬桶入面果大團廁紙冇濕,(我覺得佢去之前用好多紙墊住坐位,之後順手掉落馬桶)。因為係排隊去 ...

商場通常都限制用水量,所以樓上jm都有類似去水慢嘅comment. d 厠紙都有可能係好多手積埋,搞到去唔到水的!不過,當然亦有可能係你講咁啦!
小朋友放暑假比平日更忙!

公爵府

國民生產總值:25507

唉,我都試過等極都儲唔到水,沖極都無水。我覺得似係壞左,自己沖唔去癮都唔好意思,咁可以點?

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

別墅

國民生產總值:940

好媽媽勳章

如果沖唔到水,出面又無水桶裝水沖,毫無辦法之下,我會come住馬桶蓋,然後同下一個人講,唔好用呢格,壞咗沖唔到水。

大宅

國民生產總值:4778

好媽媽勳章

回覆:fan1837 的帖子

我十幾年前去太平山山頂外啲公厠,好多人排長龍等去,入到去成格廁所地下都係厠紙同水積,但有幾個清潔阿姐喺度吹水,咁唯有照用,點知跟我後面嗰個話我整到咁,啲阿姐坐喺度唔郁,仲加埋話我,搞到勁激氣。最衰自己當時冇炒抵佢哋啲名去投訴

寶石宮

國民生產總值:370897

2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

冲極唔去,冲兩三次

禁止訪問

國民生產總值:798

子爵府

國民生產總值:11557

我都试過, 入去時已經成地水,又紙巾, 去完出黎比人話我去成咁, 話我屙到一地都係。

冤枉呀大人, 呢隻死貓硬食左

大宅

國民生產總值:3466

下。。你點肯定係果個後生女整到咁!?可能係佢再上一手呢!?無證据唔好話人喎!因為我試過好多好多次都係我去時已經塞,好怕下一位又咁諗我!

珍珠宮

國民生產總值:32250

2019勳章

我都覺得d 人用廁所用得好污糟,雖然唔係屋企廁所,但都唔洗用到咁。我見過有人痾到成個廁板都係屎尿,有d 直程痾係地下,超嘔心,個商場唔係cheap 都比人搞到咁。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.