意見反饋
義工

香港18區媽媽會 今日: 41|主題: 153957

[中西區] 聖士提反女子小學

大宅

國民生產總值:2317

請問中西區有冇媽媽試過,非SSG幼稚園學生,但最終叩門成功的呢?

王國熱話
你嘅另ㄧ伴,同你講:你老咗會送你去老人院...
請問有無夫妻是二人世界中暫時未有小朋...
c6暪住見前任

男爵府

國民生產總值:5436

我只知道有讀SSG幼稚園的學生派唔到都唔返轉頭叩門...
呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

大宅

國民生產總值:2103

回覆:spmok1999 的帖子

派唔到都唔返𨍭頭叩門?唔想番去?

大宅

國民生產總值:2054

回覆:聖士提反女子小學

有陣時真係要讀過,先知同學校嘅理念係咪一樣

侯爵府

國民生產總值:20839

2019勳章 好媽媽勳章

引用:我只知道有讀SSG幼稚園的學生派唔到都唔返

原帖由 spmok1999 於 13-06-03 發表
咩原因?

大宅

國民生產總值:2317

引用:我只知道有讀SSG幼稚園的學生派唔到都唔返

原帖由 spmok1999 於 13-06-03 發表
唔該晒先,覆左我個thread. 其實我諗SSG小學中學齊齊轉直資,有機會影有地家長既決定。

另外恭喜晒你既女女入左心儀小學。我D只係入左14喳,需要繼續努力。

男爵府

tattc 發表於 13-6-3 10:34
有陣時真係要讀過,先知同學校嘅理念係咪一樣
你說得完全對!
一路都係風平浪靜未經歷過風浪可能係唔會明白的, 經一事長一智!

呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

男爵府

maggieandrachel 發表於 13-6-3 10:43
唔該晒先,覆左我個thread. 其實我諗SSG小學中學齊齊轉直資,有機會影有地家長既決定。

另外恭喜晒你既女 ...

SSG填表派位前好似未講話轉的, 不過揀得SSG唔多唔少都有backup先揀, 就算轉直我相信對於大部份都唔會係太大問題的...

努力加油!

男爵府

sunnygirl 發表於 13-6-3 10:40
咩原因?
人地o既事唔方便講, 總之就有d咁o既事, 始終最好都係親身了解...

男爵府

熊貓BB 發表於 13-6-3 10:17
派唔到都唔返𨍭頭叩門?唔想番去?
係就係咁講過, 不過最終係點就唔清楚? 如果人地想公開就會自己講啦, 我亦唔方便亂下d咩結論..

大宅

國民生產總值:2054

spmok1999 發表於 13-6-3 13:05
你說得完全對!
一路都係風平浪靜未經歷過風浪可能係唔會明白的, 經一事長一智!
卑你講中哂

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.