意見反饋
義工

育兒好物 今日: 0|主題: 92821

環保尿布, 請推介

複式洋房

國民生產總值:497

想為快要出生的bb 購買環保尿布, 請推介

王國熱話
uniqlo 請part time (奧海城/青衣城)
屯門party room part time
教育中心助教
徵上門補習老師

複式洋房

回覆:環保尿布, 請推介

我見到有隻叫coolxxxxx 的,不過聽講是國貨,所以冇乜信心…

男爵府

國民生產總值:7839

我都係用coola baby, so far ok好用wor

複式洋房

引用:我都係用coola+baby,+so+far+ok好用wor

原帖由 kvvvcheung 於 13-06-03 發表
我都係用coola baby, so far ok好用wor
哦… 我只係擔心怕中國棉唔知會唔會溝左d唔知咩雜質野... 所以睇下有冇其他選擇..

別墅

國民生產總值:936

回覆:cookaka 的帖子

motherease 有機尿布

複式洋房

甘我想問charle個個牌子好冇嫁?
如果用環保尿布,應該買幾多呢?

別墅

國民生產總值:767

我都有興趣知道應該準備幾多尿布,thanks!

大宅

國民生產總值:4146

cookaka 發表於 13-6-6 01:15
甘我想問charle個個牌子好冇嫁?
如果用環保尿布,應該買幾多呢?
我用charlie banana, 我覺得幾好用呀, 不過我頭兩個禮拜無用, 因為自己湊, 太忙, 再加上BB 肚臍位未合埋, 想封實佢, 所以我係等佢個肚臍埋晒口先用既
我買左12 條, + 買多12 條芯黎替換, 可以話係緊緊夠, 要日日洗, 想懶D我諗三盒18 條會方便D
個殼好快乾, 幾個鐘就乾, D 芯就要一日, 所以要後備芯替換

我鐘意charlie banana, 因為個質地幾好, 同埋佢大脾位係可以較 (佢個網都無講可以, 我都係睇人地D網評先知), 真係做到 one-size, 無咁易漏

如果要同紙片比, 始終佢地無D 化學野黎吸水, 所以係要換密D, 亦因為咁, 我夜晚會用紙片 (雖然都成日爆), BB 會瞓得好D

佢個網話可以加條細既芯, 咁就吸力勁D, 不過我無買, 因為都唔想BB 着住濕片咁耐, 寧願換密D

洗方面好易, 我個係人奶B, 我無用隔尿墊, 用完D片就拆開縠同芯, 放入洗衣袋, 儲夠一日就開機洗, 無等別浸, 如果真係好多便便, 我就會用浸洗, 都係一機過, 洗完都幾乾淨, 有時D 片會黃, 不過一見太陽就會白返晒

我個女仲未食固體, 打算食固體就開始用隔尿墊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.