意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 4|主題: 84964

bb六個月,生長線由50跌至25,要放棄了?

大宅

國民生產總值:1688

bb 出世後,生長線25,果時半人奶,後來慢慢升到50,到四個月左右,我見 bb 好肯埋身,我就幫佢介粉,而家放假全人奶,返工就一日補一餐粉,而家六個月,生長線由50跌到25,我真係好心痛。其實我一直相信,人奶係最好,但眼見bb 瘦左,我真係好內疚。一直以來,老公唔支持,媽咪怕我辛苦,一直想我介人幼,見bb 瘦左,突然唔知自己為咩堅持,好灰。

王國熱話
Mulberry seaton in oxblood
最新日本作家減肥書籍$20
束腹帶/收腹帶
Ca-mi T One 紅外線探熱器

別墅

國民生產總值:514

回覆:bb六個月,生長線由50跌至25,要放棄了?

瘦唔緊要,最緊要是健康,而且BB6個大開始食固體食物,所以唔駛擔心

大宅

國民生產總值:1688

回覆:bb六個月,生長線由50跌至25,要放棄了

我一直都話人奶係最好,但我一開始係私家食過奶樽,返到屋企唔識食,又唔肯食,行錯左路半人奶,所以上奶唔夠多,後來復活節十日,日日餵,餵到佢推開唔食先停, 返工泵量由60變100-120,不過都係唔夠食,要補一餐。一直以為對bb 好,點知係餓瘦左佢,我好內疚。

男爵府

國民生產總值:5494

引用:我一直都話人奶係最好,但我一開始係私家食

原帖由 fishybaby 於 13-06-03 發表
我一直都話人奶係最好,但我一開始係私家食過奶樽,返到屋企唔識食,又唔肯食,行錯左路半人奶,所以上奶唔夠多, ...
其實生長線只係參考,個個b 唔同,而且條生長線係由全部bb 拉個average 出來,當中大部分都係奶粉b, 所以人奶b 同個條線比係無意思。唔係人奶食瘦咗bb, 係啲奶粉谷肥咗啲 bb 嗟!唔好放棄!

男爵府

國民生產總值:7910

我果個尾十,七個半月病過幾次,但我會繼續,我大女以前七個月後差不多每個月病一次,宜家餵到會一直至佢吾食

男爵府

國民生產總值:5963

最緊要係健康, 我 bb 由生長線 25 跌到得返 3,,, 我都繼續餵
宜家 9 個月都仲餵緊

生長線只係俾你參考, 高矮肥瘦都係天生, 但係健康就唔同, 宜家你既努力就係為佢既健康! 加油呀~

大宅

國民生產總值:4368

我個B由尾3 ,兩個月大跌去尾2,現在四個月跌去最尾...
好擔心...因為佢一直飲好少奶...今日奶奶話比一餐奶粉佢......

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.