意見反饋
義工

自由講場 今日: 2784|主題: 1017348

懷孕塔飛機

大宅

國民生產總值:2132

2019勳章

想問幾多個月塔飛機先安全?剛三個月安全嗎?謝

男爵府

國民生產總值:8694

回覆:懷孕塔飛機

識得有人唔知自己有左差唔多6周、搭完飛機返來訓醫院訓左2星期、幸好最後大小平安、你最好問下醫生意見、同埋你自己體質是否健康、成日見好多人有左坐飛機都冇野、有些一有較大震動都唔得〜

男爵府

國民生產總值:7007

2019勳章

我果時book哂機票酒店,出發前兩日先發現自己有左9週,我問醫生點好,佢話你自己衝量,因為飛機氣流正常唔會影響到bb,但我成個trip都好小心,冇亂食嘢。

但你最好都係問返你個醫生,個個人體質唔同,take care.

只要你健健康康, mama baba已經很滿足, 很快樂!很想你知道, 有你是多麼幸福快樂!!

你亦是我支柱 動力和意義

公爵府

國民生產總值:25815

開心吸收勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

三個月後穩定些較好,
不過真係好睇各人體質,無咩唔舒服我覺得就可以,
或者最好問問醫生

侯爵府

國民生產總值:23351

引用:想問幾多個月塔飛機先安全?剛三個月安全嗎

原帖由 20101029 於 13-06-03 發表
想問幾多個月塔飛機先安全?剛三個月安全嗎?謝
我嗰時七周飛美國,問过e生可以,人曰一切小心,冇乱食野,冇乜玩,仲坐頭等,最後乜事都冇。

男爵府

國民生產總值:5826

我四周時都有飛長途,但無論幾多周,其實飛之前詢問下醫生意見好D, 畢竟每個人體質唔同!

侯爵府

國民生產總值:22458

2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 狗年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 笑得好勳章

4個月就可以了,, E生話穩定左就OK, 我16/6都會坐呀.. 都無特別想太多~

男爵府

國民生產總值:9856

著左床應該會安心d

男爵府

國民生產總值:7491

熱血勳章

通常3個月後7個月前搭最好,梗係要問醫生啦,有需要可叫醫生寫信證明適合搭飛機

子爵府

國民生產總值:12733

2019勳章 Poo得好勳章

冇事就ok,如果有咩事後悔一世,講完

大宅

國民生產總值:3711

引用:識得有人唔知自己有左差唔多6周、搭完飛機

原帖由 sandymungmung 於 13-06-03 發表
識得有人唔知自己有左差唔多6周、搭完飛機返來訓醫院訓左2星期、幸好最後大小平安、你最好問下醫生意見、同 ...
Do you know why she needed to stay in hospital for two weeks?

男爵府

國民生產總值:8694

引用:Quote:原帖由+sandymungmung+於+13-06-03+

原帖由 Ilovecakes 於 13-06-03 發表
Do you know why she needed to stay in hospital for two weeks?
唔清楚呀、淨係知落機到香港、即晚肚痛見紅、懷疑自己有左、自己驗完真係有左、就即刻入急症、醫院立即強制她訓床2星期〜〜〜應中

男爵府

國民生產總值:5992

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

我7個week坐飛機去美國, 問醫生, 醫生話 "無問題, 係你辛苦之嘛", 但醫生講到明要多飲水, 多d行同企, 唔可以坐太耐架......其實都好睇你本身身體情況啦, 我.....一切ok......

子爵府

國民生產總值:11243

我飛咗無數次,醫生話無問題,要有事訓係張床都可以有事。長途機就飲多d水,行多d.我自己就一d事都無。

大宅

國民生產總值:3711

引用:Quote:原帖由+Ilovecakes+於+13-06-03+發表

原帖由 sandymungmung 於 13-06-03 發表
唔清楚呀、淨係知落機到香港、即晚肚痛見紅、懷疑自己有左、自己驗完真係有左、就即刻入急症、醫院立即強制 ...
I see i see thanks

伯爵府

國民生產總值:15053

回覆 hayley_leung 的帖子

認同﹗

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.