意見反饋
義工

自由講場 今日: 824|主題: 1017305

跳至
好想喊...好膽心~~(update好嬲 #72)  

伯爵府

國民生產總值:15617

我地2公婆劏房住, OK有房有廳, 對我地黎講好好, 不過就好舊既樓, 事原星期六半夜, 瞓瞓下覺得好熱, 之後聽到大門外好嘈...聽到話JUMP制, 咁我咪睇下我個雪櫃囉..點知無電, 咁我咪開門睇下啦, 原來係我個房JUMP大制, 搞到人地都無電, 最慘係, 佢地開反無事, 一開我個個就JUMP, 我又驚唔敢搞, 之後咩都關哂先, 開住WINDOW瞓..但因為太熱, 根本就瞓唔到, 捱到早上8點55分, 我打去比地產(佢地幫業主收租)同佢講...佢地下午揾左個師父上黎睇, 但所有電器都無事...我同我老公重開左一個下午房冷氣....之後諗住唔好浪費, 食晚飯既時候, 我就關左個房冷氣, 到11點幾瞓, 我地先再開房個冷氣, 點知 尋晚半夜又JUMP, 之後我只有開廳個冷氣瞓....重要瞓到無耐, 我老公嚇甦左,(佢唔係第一次咁, 之前有嚇甦問我係咪同佢講HELLO) 我只有摟住佢瞓(佢係有D迷信既人, 而且佢唔係中國人)...我只能夠安慰佢....
重點係, 唔知係咪呢間屋唔鐘意我地? 我地住左係度就黎2年, 但呢兩年經歷左好多野, 唔係爆水管, 就係漏水落下面個層, 要唔係就身體唔好, 我地2個輪流病, 我老公依家食緊藥(前列腺炎), 我就濕疹時好時壞, 上年2012年3月又小產, 今年2013年1月爸爸過身...轉工轉左幾次...
依家唔知點算好, 揾屋好難...搬又唔係, 唔搬又唔係....唉~~呻完, sorry, 我個經歷太長, 對唔住

侯爵府

國民生產總值:22821

2019勳章

既然已有這種想法,無論孰真孰假,你們都不會住得安心。

可以就搬吧!

保重!

ant3210    發表於 13-6-3 17:46

子爵府

國民生產總值:13187

回覆:CarrieNazi 的帖子

唔好自己嚇自己呀!如果真係住得咁唔安心搵地方搬啦,日日提心吊膽個人會好辛苦架!

ant3210    發表於 13-6-3 17:47
ant3210    發表於 13-6-3 17:47

珊瑚宮

國民生產總值:106032

不如搬走啦
祝樓主你和老公身體安康

生命影響生命
[fly]「審判自己要比審判 別人難得多了。如果你能很成功的做好這件事,你就真的是一個具有真正智慧的人。」[/fly]

侯爵府

國民生產總值:24116

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

覺得唔好住,住係度感覺唔舒服就搬啦,
我以前住係間鬼屋3年,個3年黑到痺,際遇又唔好,
搬左之後雖然唔係大富大貴,但起碼順景好多

禁止訪問

國民生產總值:3448

回覆:好想喊...好膽心~~

大宅

國民生產總值:4081

如果住得唔舒服, 搵地方搬啦. 雖然而家唔易搵,又要使一筆$ 但好過諸事不順. 搬左心理上都好過的..

琥珀宮

國民生產總值:152003

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

如果可以就搬

My Two Princess

珊瑚宮

國民生產總值:112593

2019勳章

引用:我地2公婆劏房住,+OK有房有廳,+對我地黎講

原帖由 CarrieNazi 於 13-06-03 發表
我地2公婆劏房住, OK有房有廳, 對我地黎講好好, 不過就好舊既樓, 事原星期六半夜, 瞓瞓下覺得好熱, 之後聽 ...
如果部冷氣無漏電,但一開2部冷氣就跌制,應該係用電超出間屋既電力負荷,我細個住公屋夏天一多人開冷氣半夜就跌電制全大廈停電!擋房咁多戶有咁情況一d都唔出奇!

伯爵府

國民生產總值:18788

醒目開學勳章

不如搵地方搬。心理上應該好好多

水晶宮

國民生產總值:58192

2019勳章 hashtag影視迷勳章

不如搵屋搬喇……

公爵府

國民生產總值:28793

畀面勳章

如果搬屋可以令你們都安心D, 不如搬啦~ 都住左2年了~ 搬屋都好正常~換個新環境都不錯! 加油!

水晶宮

國民生產總值:65911

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

你得2個人,要搬好易。

好過等有小朋友先搬。
不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

國民生產總值:23689

2019勳章

你只係租啫,覺得住得唔舒服咪搬囉

男爵府

國民生產總值:7936

木土土 發表於 13-6-3 11:08
如果部冷氣無漏電,但一開2部冷氣就跌制,應該係用電超出間屋既電力負荷,我細個住公屋夏天一多人開冷氣半 ...

係~我都係咁話~劏房一個錶幾家用~呢排咁熱個個都開恆個冷氣!
日頭隔離房無人..師父黎睇當然無野..
但當幾家一齊開...電負荷唔到..當然會跳呀!

珍珠宮

國民生產總值:30991

搬啦,一早已經要搬

子爵府

國民生產總值:11319

搬佐舒服d,費事成日唔舒服

侯爵府

國民生產總值:24134

畀面勳章 BK Milk勳章

樓主, 你都住左 2 年啦, 有能力咪搬下啦.. 在防火安全角度來講, 劏房既用電都好唔正常.. 一間屋分租咁多戶, 重要有 2 部冷氣咁堅重要係舊色唐樓 wor...

其實, 你而家慢慢睇下o的套房啦, 不過, 如果你心理上覺得自己好黑既睇既盤都唔會好.. 試下搵埋朋友一齊去睇丫...

個人經驗, 自己充滿負能量, 行緊衰運既遇到所有野都係差... 所以心態好緊要架... 加油!!!
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

男爵府

國民生產總值:6280

畀面勳章

不如搬啦

侯爵府

國民生產總值:20620

既然樓主認為 間屋住得吾舒服,搬係唯一令你地心安理得,去接觸多啲開心嘅畫面,希望可以改變一下你嘅負能量吧。

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.