意見反饋
義工

2013年媽媽會 今日: 0|主題: 26091

跳至
[10月] BB Shopping List

複式洋房

國民生產總值:327

jm 被我發現個shopping list, 同大家share 一下

Bedding

[ ]BB床
[ ]BB床褥
[ ]u形枕頭
[ ]包被
[ ]BB座椅
[ ]冷氣被 (選擇可機洗)
[ ]床單
[ ]防水墊

Feeding

[ ]奶樽及奶咀
[ ]奶樽清潔用具
[ ]奶樽清潔器
[ ]奶樽袋
[ ]沖奶粉器
[ ]紗巾
[ ]授乳斗蓬
[ ]授乳兼用胸圍 (分為鐵絲或半身型)

Bathing
[ ]沐浴露 (天然成份配方)
[ ]浴盆
[ ]温度計
[ ]刷子
[ ]清潔液
[ ]嬰兒指甲鉗
[ ]嬰兒棉花棒

Clothing
[ ]兩用長袍 (改變鈕扣方式便有不同的穿法)
[ ]長身內衣 (適合冬天季節外出時穿)
[ ]組合內衣 (衣腳之間附有喼鈕,包住肚和腳)
[ ]帽
[ ]短身內衣 (初生尺碼50-60cm)

Travel

[ ]尿片袋 (可放尿片濕巾等)
[ ]抱帶 (可橫,直揹抱)
[ ]媽媽袋 (容量大間格多,可放尿片奶瓶)[ ]bb 車

Diapering

[ ]紙尿片 (產前可先準備1-2包)
[ ]紙尿片專用箱 (密封設計,防止氣味洩漏)
[ ]換片墊 (外出必備)
[ ]嬰兒濕巾(清潔BB臀部)
[ ]濕巾保溫盒

仲有一個 買野schedule, 遲d 同大家分享

Tweetyhk    發表於 13-7-1 18:43

王國熱話
邊隻UV機好?
網上訂購尿片
Ulmuka Duo vs PIYO PIYO 黃色小鴨消毒烘乾機
最後悔買左既bb用品

大宅

國民生產總值:1414

回覆 wibbyandhubby 的帖子

Thanks for sharing.

別墅

國民生產總值:608

wibbyandhubby 發表於 13-6-3 12:56
jm 被我發現個shopping list, 同大家share 一下

Bedding
Thanks for sharing~~

禁止訪問

國民生產總值:1496

回覆:BB Shopping List

大宅

國民生產總值:1316

大家諗住幾時買嘢?我乜都未買,諗住八月先

複式洋房

國民生產總值:368

Thanks for sharing
其實大家開始買嘢未?

大宅

國民生產總值:1414

我都係咩都未買,奶奶叫我過咗7個月先買,但係又擔心到時個肚咁大,又熱,行街會好辛苦。

別墅

國民生產總值:675

thx for sharing, it's very useful. 我唸住七,八月買....好似8月會BB展, 到時可以掃貨...

別墅

國民生產總值:765

good share~

大宅

國民生產總值:1689

認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章

Thanks! It's very useful~~~

複式洋房

國民生產總值:327

現在都係research 時間
8月 先買差吾多 有其時去bb展~

別墅

國民生產總值:776

同意!我都係諗住8月先在bb展買,好似係荷花攪,所以比較大型,可以一次過買齊,唔駛煩!

男爵府

國民生產總值:6039

violangai 發表於 13-6-5 13:43
同意!我都係諗住8月先在bb展買,好似係荷花攪,所以比較大型,可以一次過買齊,唔駛煩!

...
8月應該仲有吉之島減價,所以8月買最O岩~

別墅

國民生產總值:642

thanks for sharing...
我又想要你個買野schedule :)

大宅

國民生產總值:4348

畀面勳章

Thanks for sharing,我都諗住8月份買BB用品。

複式洋房

國民生產總值:491

thx!! 好有用!!

大宅

國民生產總值:4348

畀面勳章

永安呢幾日做緊震撼優惠日呀,好多嘢做緊7折~9折,我尋日買咗幾件衫仔,啲衫仔係7折。另外睇中咗部Combi BB車,做緊8折 。

別墅

國民生產總值:747

Thanks for sharing
8月份BB展!

別墅

國民生產總值:747

剛剛响訂咗Medels Swing Maxi 雙泵!真係好抵!£81.XX 暫時未有貨!
响8月份個度有位媽媽分享咗post出來,好詳細教如何買及取優惠! promotion 好似去到6月尾!
大家有興趣去睇睇!

大宅

國民生產總值:1885

引用:剛剛响訂咗Medels+Swing+Maxi+雙泵!真係好

原帖由 judyk0617 於 13-06-27 發表
剛剛响訂咗Medels Swing Maxi 雙泵!真係好抵!£81.XX 暫時未有貨!
响8月份個度有位媽媽分享咗post出來, ...
想問下個post 名係咩,因為我尋日睇左好多版刀搵唔到ar,tks

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.