意見反饋
義工

在職全職 今日: 3|主題: 46627

[在職媽媽] 名校中學學費……點可能做ftm?

大宅

國民生產總值:4213

大家努力搵錢……

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話
增厚內膜
化學後三個月bingo
有冇人做ivf + picsi 玻尿酸挑精(精子型態0%...
有無jm ivf1月尾放胎?入黎互相支持下,交...

男爵府

國民生產總值:6876

熱血勳章 爸B勳章

從來名校都係有錢人的玩意.....:;pppp:

大宅

國民生產總值:4081

就算唔係名校, 人工同通漲係反比, 樣樣野都貴,,都係要做working mom,...

大宅

回覆 jvcfamily 的帖子

公爵府

國民生產總值:28383

begoodtome 發表於 13-6-3 13:07
大家努力搵錢……
雖然我係中產阿仔只讀津校但都覺吃力!課外學既野都要幾千。

侯爵府

國民生產總值:24042

回覆:名校中學學費……點可能做ftm

返工都無用,除左尾嗰二,三間之外,普通一個打工仔俾佢交完學費都無錢俾其他開支

子爵府

國民生產總值:14194

引用:就算唔係名校,+人工同通漲係反比,+樣樣野都

原帖由 jvcfamily 於 13-06-03 發表
就算唔係名校, 人工同通漲係反比, 樣樣野都貴,,都係要做working mom,...
Yes!!呢個價仲可以讀得起,但遲下唔敢包,人工追唔上通脹

珊瑚宮

國民生產總值:103865

2019勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:名校中學學費……點可能做ftm

男爵府

國民生產總值:6694

2019勳章

回覆:名校中學學費……點可能做ftm?

係咪一個月?

男爵府

國民生產總值:6376

2019勳章

不用等中學,之前私立幼稚園已經俾緊四千幾,現在小學直資也是繼續俾,相信至少一直俾到大學畢業。

翡翠宮

國民生產總值:88566

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:係咪一個月? +

原帖由 wyn726 於 13-06-03 發表
係咪一個月?
唔係一個月,係一個學年通常分10期比

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

大宅

國民生產總值:4437

回覆 begoodtome 的帖子

呢個只係學費, 仲有大把野跟手尾. 唔係一般家庭敢高攀

大宅

回覆 wyrzykowska 的帖子

係~~咩校外活動 交流團.....仲有咩冷氣費 書薄費........

複式洋房

國民生產總值:338

一年30000 蚊...
咪平過好多幼稚園囉....

所以我覺得如果讀唔起呢D 收費私校, 根本真係冇必要俾仔女去讀D 名牌幼稚園

大宅

國民生產總值:1893

名校中學學費……點可能做ftm?

名幼貴好多,唔讀又驚名小唔收。

大宅

國民生產總值:1893

名校中學學費……點可能做ftm?

名幼貴好多,唔讀又驚名小唔收。

大宅

回覆 Kat_Fong 的帖子

我都聽聞維多利亞幼稚園學費每月過萬...=.=

禁止訪問

國民生產總值:3512

回覆:begoodtome 的帖子

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.