自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 丙丙 的帖子

甜蝦, 海膽 超甜!!!!!超新鮮!!
仲有蟹腳, 生蠔!!!
全部都超正!!!!!

男爵府

回覆 hikki1201 的帖子

thanks!

水晶宮

好媽媽勳章

引用:回覆+丙丙+的帖子甜蝦,+海膽+超甜!!!!!超新

原帖由 hikki1201 於 13-06-03 發表
回覆 丙丙 的帖子

甜蝦, 海膽 超甜!!!!!超新鮮!!
係咪買咗去餐廳叫佢煮嗰啲呀?聽你咁講, 好吸引

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:求去台北的自由行行程....

我上年係第一日,大溪花海影相、上引水產,第二日babyboss,台北一零一,第三日包車九份、十分、平溪、青桐、西門町夜市、馬辣火鍋,第四日動物園、信義誠品、士林夜市,第五日西門町買手信、台北車站附近行下。

男爵府

回覆 丙丙 的帖子

甜蝦 (hkd$65/8隻,連殼) 海膽 就買返酒店食
生蠔 蟹腳就係果度既站立區叫黎食,
叫左一個海鮮拼盆 nt$1280,, 有生蠔,幾款蟹腳同魚生
再另外叫左一set 生蠔, 8隻 nt$880
老公本身做依行..話d 野真係好新鮮同埋平過香港!!

可惜女女摟計,,無食埋壽司,, 唯有下次去食過

伯爵府

去YAHOO BLOG 大把遊記可以參考啦! 自由行的樂趣是自己PLAN 嘛!
自煮有快樂

大宅

畀面勳章

引用:Quote:LeannBB1102+發表於+13-6-3+15:03+回

原帖由 hikki1201 於 13-06-03 發表
上引水產(三井餐飲集團)
地址:台北市民族東路410巷2弄18號
電話:02-25081268;傳真:02-25080268
前2日去完上引水產食,正。但建議早d 去,等位幾耐下(weekend)

水晶宮

好媽媽勳章

hikki1201 發表於 13-6-3 16:23
回覆 丙丙 的帖子

甜蝦 (hkd$65/8隻,連殼) 海膽 就買返酒店食
呀! 真係好吸引, 好想食蟹腳希望11月去得成啦!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

樓主要帶埋出行程果個Jm至得呀!到時去到有乜閃失就求救無門了,到時變了真頭痕!

uhtcl2006    發表於 13-6-4 17:54
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:樓主要帶埋出行程果個Jm至得呀!到時去到有

原帖由 alfreday 於 13-06-03 發表
樓主要帶埋出行程果個Jm至得呀!到時去到有乜閃失就求救無門了,到時變了真頭痕! ...
笑左

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+細芝麻+的帖子好ar...你可唔可以比你

原帖由 LeannBB1102 於 13-06-03 發表
回覆 細芝麻 的帖子

好ar...
我次次都係幫襯康x。其實自遊行最過癮係自己plan行程,你先自己上網search資料,再問下人啦

侯爵府

有大有細最好住近台北車站

珊瑚宮

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

你可以考慮下去動物園,去淡水行下,去肥前屋食鰻魚飯,九份十分觀光。酒店我覺得可以考慮下apartment都好

龍馬精神.......

男爵府

我book唔到懷寧...
向位jm請介紹其他酒店比我..thanks

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

想問下包車去九份十分有無介紹呀?
大約幾錢度?

大宅

引用:樓主要帶埋出行程果個Jm至得呀!到時去到有

原帖由 alfreday 於 13-06-03 發表
樓主要帶埋出行程果個Jm至得呀!到時去到有乜閃失就求救無門了,到時變了真頭痕! ...
我都笑左。是但上網打台灣四日行程幾隻字大把有得看,係yahoo打食店名唔會search唔到掛?如果請遇著個老點行程,去完東又去西又返返東既,(if唔search下地圖)辛苦既係自己,仲要如果係星期一d地方收哂去到又係自己傻咋。~唔係串你,係咁樣唔掂。你去台灣既yahoo打台北旅遊會搵到好野,之後去hotel.com搵酒店,再唔得既都係疊埋心水報package,專注plan行程啦。

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

LeannBB1102 發表於 13-6-3 13:49
我plan左10月全家人去台北自由行...
但系唔識plan 行程...............
請大家幫下手.......

台上4日好易PLAN, 上YAHOO打台北自由行行程有好多。

有細路可PLAN埋動物園, BABYBOSS

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

sandwich 發表於 13-6-3 18:51
有大有細最好住近台北車站

天成飯店超方便, 不過宜家西門町都多左D特色旅館, 都好方便。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

男爵府

回覆:牛精仔 的帖子

可5可以比個名我,TKS!

首頁

尾頁

跳至